Šport
17 ogledov

Makedonci prvi pravi test za Božine fante

Domen Lorbek Slovenija Ukrajina EuroBasket Domžale Saša Despot
Košarkarje slovenske reprezentance danes (ob 20.00) čaka druga pripravljalna tekma pred domačim EuroBasketom. Nasprotnica bo v Litiji hit zadnjega prvenstva Makedonija.

Slovenska košarkarska reprezentanca bo v nedeljo odigrala drugo od dvanajstih prijateljskih tekem v okviru priprav na evropsko prvenstvo, ki ga bo Slovenija gostila od 4. do 22. septembra. Ob 20. uri bo njen tekmec v Litiji ekipa Makedonije.

Slovenija je niz prijateljskih tekem začela v petek v Domžalah s prepričljivo zmago proti Ukrajini. Drugi tekmec bo na papirju zahtevnejši, saj gre za polfinalista zadnjega evropskega prvenstva v Litvi.

"Sonca" brez glavnih zvezd

Makedonija bo nastopila precej oslabljena, saj bosta manjkata Pero Antić, ki se mudi v ZDA, kjer podpisuje pogodbo z novim delodajalcem, ekipo lige NBA Atlanto Hawks, ter Bo McCalebb, ki se bo pripravam pridružil 1. avgusta. Vseeno pa gre, kot pravi selektor Slovenije Božidar Maljković, za spoštovanja vredno reprezentanco, ki igra nekoliko specifično košarko, ki se ji bo treba zoperstaviti z veliko mero borbenosti in agresivnosti.

Slovenija tudi na drugi tekmi priprav ne bo nastopila v popolni zasedbi. Zagotovo bo manjkal Jaka Lakovič, ki mora zaradi bolečin v hrbtu mirovati vsaj do torka, verjetno pa ne bo igral niti Boštjan Nachbar, ki se je ekipi pridružil šele pred nekaj dnevi. Za razliko od tekme v Domžalah, ki jo je Slovenija dobila za 28 točk, pa bo nastopil Mirza Begić. Nachbar poudarja, da rezultat ni v prvem planu:

Nekaj tekem za prilagajanje

"Na uvodnih tekmah se posvečamo predvsem nam samim. Gledamo pomanjkljivosti in jih skušamo popraviti na treningih. Tako bo še kar nekaj časa. Pričakujem, da bomo vsaj osem tekem odigrali na ta način, nekaj pa jih bomo izkoristili tudi za prilagajanje na tekmeca."

Vstopnice za tekmo v športni dvorani v Litiji so še na voljo. Enotna cena je 10 evrov, možen pa je tudi nakup 3+1, se pravi, da je za ceno treh vstopnic ena brezplačna.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.