Šport
620 ogledov

Malčica utrpela trajne možganske poškodbe

Getty Images
Dveletnica, ki jo je maja na tekmi ameriške lige MLB v glavo zadela žogica, bo zaradi udarca trpela doživljenjske posledice.

Nezgoda se je pripetila pred nekaj meseci na tekmi med Houston Atros in Chicago Cubs na stadionu Minute Maid Park, kjer je žogica po odboju Alberta Almore v glavo zadela dveletno deklico, ki je sedela v dedkovem naročju.

Malčica je pri tem utrpela počeno lobanjo in hude možganske poškodbe, zaradi katerih bo do konca življenja potrebovala zdravila, je The Houston Chronicle povedal odvetnik družine Richard Mithoff.

Silovit udarec je povzročil poškodbe centralnega živčnega sistema, posledice pa so primerljive z možgansko kapjo. "Utrpela je trajno poškodbo možganov. Še vedno ima napade. Verjetno bo do konca življenja potrebovala zdravila," je povedal Mithoff.

Družino vsakodnevno pretresajo tudi drugi simptomi, kot so strmenje v prazno, neodzivnost na dražljaje iz okolice, nočne more in redni glavoboli, sčasoma pa se bodo pokazale tudi razsežnosti morebitnih kognitivnih motenj.

MLB liga je zaradi incidenta zahtevala dvig varnostnih mrež, da se takšne nesreče v prihodnosti ne bi več dogajale.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.