Šport
68 ogledov

Malijeva do najboljšega izida v karieri

Andreja Mali Saša Despot
Francozinja Marie Dorin Habert je nova svetovna biatlonska prvakinja v sprintu. Andreja Mali je osvojila osmo mesto.

Na prvenstvu v Kontiolahtiju je Habertova ob zgrešenem strelu za 9,6 sekunde ugnala Poljakinjo Weroniko Nowakowsko Zemiak, ki je zadela vseh 10 strelov in za 19,7 sekunde Ukrajinko Valj Semerenko, ki si je prav tako privoščila eno napako na strelišču.

Za najboljšo uvrstitev v sezoni in najboljšo posamično uvrstitev na svetovnih prvenstvih v karieri pa je z osmim mestom poskrbela Andreja Mali, ki je ob enem kazenskem krogu za zmagovalko zaostala 1:01,9 minute.

"Vesela sem, da se je vse izšlo. Zame je to kot zmaga. Celo sezono sem čakala tak izid, nekajkrat sem ga pokvarila z napakami pri streljanju stoje. Pred sezono sem vedela, da sem dobro pripravljena, zato sem bila tudi že malo jezna. Razmere so bile težke, a danes mi je uspela še tista strelska ničla stoje," vesela razlagala Kamničanka.

Urška Poje je zgrešila štiri strele, Anja Eržen pa kar sedem od desetih in obe sta zaostali za 60. mestom, ki vodi v nedeljsko zasledovanje.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.