Šport
12 ogledov

"Malo je bilo tistih, ki so verjeli"

Memi Bečirović je zaprl usta vsem svojim kritikom izpred začetka SP. (Foto: Reut Žurnal24 main
Slovenija je potolkla Avstralijo (87:58) in se prvič v zgodovini uvrstila v četrtfinale SP. "Zelo malo je bilo tistih, ki so verjeli. Ampak to je šport, treba je počakati do konca," je po veliki zmagi dejal selektor.

Tako lahkega dela v osmini finala niso pričakovali niti največji optimisti. Slovenski stroj je tokrat začel mleti v prvi sekundi. Jaka Lakovič in soigralci so tekmo začeli z delnim izidom 12:0 in Avstralcem odvzeli upe na zmago. Tokrat so bili izbranci selektorja Memija Bečirovića izjemno razpoloženi pri metu za tri točke, tako da jim tudi avstralska cona ni mogla do živega. Iz 33 poskusov so bili natančni 16-krat, največ trojk, pet, pa je dosegel kapetan Lakovič.

Pod prho in na pivo
Znova se je izkazal slovenski selektor, ki je s pomočniki do potankosti preučil tekmeca. Tokrat je dočakal pet minut slave. "Super je bilo, želim si, da bi se ta občutek še ponovil," je dejal Memi in se vidno zadovoljen dotaknil prepričljive zmage: "Izpadlo je lahko, videti je bilo, kot da smo pometli z njimi, čeprav niso lahek tekmec." Slovenski košarkarji so začeli silovito, ob natančnem metu z razdalje pa so navdušili tudi z veliko samozavestjo. "Moji igralci so bili res zbrani. Opazoval sem jih že na dopoldanskem treningu, vse so zadevali. Že dan pred tekmo smo imeli dober občutek. Mislim, da je k temu pripomoglo tudi to, da je večina ekipe proti Avstraliji na Kitajskem že igrala," je svoje mnenje podal Memi, ki pa o kolajni v Turčiji (še) ne razmišlja: "Vedno grem tekmo za tekmo. Evforije ne sme biti niti doma, še najmanj pa v ekipi. Pripravili se bomo za naslednjega tekmeca, kdorkoli to bo. Jutri (torek, op. p.) dopoldne imajo igralci prosto, zvečer pa bomo imeli sestanek in začeli pripravo na četrtfinale." Selektor ima po tekmah poseben ritual, ki ga je tokrat delil z novinarji: "Pod prho grem, potem pa v miru spijem pivo."

Naj se ponovi Poljska
Slovenija je Turčijo lani na EP na Poljskem že premagala. V drugem delu je v Lodžu zmagala z 69:67, Boštjan Nachbar pa je dosegel 16 točk. V sredo bo Turčija igrala pred domačimi navijači, a tudi slovenski bodo v Istanbul znova priromali v večjem številu!

Malo jih je verjelo
Z zmago v osmini finala je na najboljši način odgovoril tistim, ki v njegovo delo in reprezentanco niso verjeli: "Tako je, zelo malo je bilo tistih, ki so verjeli. Ampak to je šport, treba je počakati do konca. Enkrat sem že rekel, prijateljske tekme so bolj ali manj za trenerje. Nobeden od vas ne ve, kaj je v moji glavi, zakaj odigram tako, kot odigram. Na koncu je izpadlo dobro, glavno je, da ekipa tu dobro igra," je še dejal glavni tvorec nove slovenske športne pravljice. Slovenija se bo v četrtfinalu pomerila s Turčijo, tekma pa bo v sredo ob 20. uri po slovenskem času. "Nadvse si želim, da bi skočili še stopničko višje. Čaka nas zelo težka tekma, a znamo igrati. Če bomo dovolj samozavestni, je možno vse," sklene selektor.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.