Šport
32 ogledov

Malysz bo dirkal na reliju Dakar

Adam Malysz začenja novo kariero. (Foto: Anže Petkovšek) Žurnal24 main
Poljski smučarski skakalec Adam Malysz, ki je po letošnji sezoni zaključil bogato športno pot, ima pred seboj nove izzive. Dirkal bo na vztrajnostnem reliju Dakar.

"Smučarski skoki so bili moje življenje, reli pa sanje," je dejal eden najbolj priljubljenih poljskih športnikov Adam Malysz, ki bo na reliju Dakar za ekipo RMF Caroline Team vozil predelani porsche cayenne, njegov sovoznik pa bo Rafal Marton.

Treningi so se za Malysza na relaciji Dresden–Wroclawa že začeli, Batman z Wisle pa je dakarski reli opisal z dvotedenskim bojem s samim seboj in puščavo. "Moj osebni izziv je, da preživim. Dakar je nekaj povsem drugega kot smučarski skoki. Želim, da ljudje moj nastop na reliju razumejo kot uresničitev mojih sanj," je še dejal Malysz.

Reli Dakar bo na sporedu januarja prihodnje leto, vozniki pa bodo morali premagati brezpotja v Peruju, Čilu in Argentini.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.