Šport
15 ogledov

Mama po 29 letih osvojila grand slam

1/13
Žurnal24 main
Kim Clijsters je spisala pravljico letošnjega OP ZDA. V finalu je s 7:5 in 6:3 premagala Caroline Wozniacki. Šov ji je ukradla le njena hči Jada. Poglejte si v galeriji.

Velika junakinja OP ZDA je Belgijka Kim Clijsters. Potem ko je pred letom in pol postala mamica, se je to poletje po skoraj treh letih vrnila v vrhunski tenis. Na poletnih turnirjih je pokazala, da bi se v sam vrh lahko vrnila zelo hitro. A vrnila se je še hitreje. Na poti do finala je izločila sestri Venus in Sereno Williams. Finalni dvoboj proti danski najstnici Caroline Wozniacki je bil tako le še formalnost. Dobila ga je s 7:5 in 6:3. Kim je šov na stadionu Arthur Ashe ukradla le 18-mesečna deklica Jada. Njena hči. Kim je postala prva mama po 29 letih, ki je osvojila grand slam. To je nazadnje leta 1980 v Wimbledonu uspelo Evonne Goolagong. "Nimam pravih besed. Vesela sem, da sem se vrnila v New York, kjer sem zmagala že leta 2005. Navdušena sem," so bile prve besede Clijstersove.

"Popoldne je šla nekoliko pozneje spat, da je lahko spremljala finale. To, da sem mama, je zame najlepši občutek na svetu," je po zmagi o svoji hčeri dejala nepostavljena Clijstersova. Ponosna je bila tudi Wozniackijeva, ki je postala prva Danka v finalu grand slama: "Kim je super dekle. Žal me je danes premagala, a igrala je odlično in si je zaslužila naslov." Finale je spremljal tudi Roger Federer, ki se je pred tem sam prebil v finale v moški konkurenci, kjer ga v ponedeljek čaka Juan del Potro: "Neverjetno. Njena zmaga je nekaj fantastičnega. To je velika zgodba ženskega tenisa."

OP ZDA, New York, finale (Ž):

K. Clijsters (Bel) : C. Wozniacki (Dan,9) 7:5, 6:3

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.