Šport
14 ogledov

Mamica Kim Venus zaprla usta

Kim Clijsters je utišala pred dvobojem precej glasno Venus Williams. Žurnal24 main
Kim Clijsters je v četrtem kolu OP ZDA izločila domačinko Venus Williams. Belgijka je znova dokazala, da je po vrnitvi v zares izvrstni formi. Rafael Nadal je ugnal Nicolasa Almagra.
 

Ne spreglejte!

Vsi izidi OP ZDA v new Yorku in dvoboji V ŽIVO na rezultati.zurnal24.si

Na stadionu Arthurja Asha so gledalci videli obračun, poln nihanj, ki ga je na koncu v svojo korist zaključila Kim Clijsters . Belgijka je srečanje veliko bolje začela in prvi niz dobila s 6:0. Venus Williams ji je "uslugo" vrnila že v naslednjem nizu in nasprotnici zavezala kravato. Tretji in odločilni niz je bil veliko bolj izenačen, odločilni brejk pa je Clijstersovi uspel že v tretji igri in belgijska povratnica je srečanje mirno pripeljala do konca. "To je neverjetno! Ne vem, kaj bi rekla. To je bil tako čuden dvoboj," je bila po veliki zmagi skoraj brez besed mamica Clijstersova. "Ko sem izgubila drugi niz 0:6, sem si rekla, da moram začeti znova in se boriti za vsako točko." In ji je uspelo. Na kraju, kjer je leta 2005 osvojila svoj prvi US Open. "Še zdaj težko verjamem. A ta zmaga me ne bo zanesla. Osredotočila se bom na naslednje dvoboje, saj nisem še ničesar osvojila." Poražena Venus je še težje našla besede: "Igrala je zelo dobro. Vedno je igrala dobro. Mislim, da bo tudi na naslednjih dvobojih."

Nadal je premagal bolečine in rojaka Almagra. © Reuters

 
Uspešnejša je bila mlajša sestra Venus Serena Williams , ki je s 6:2 in 6:0 z igrišča odpihnila Danielo Hantuchovo . Mlajša izmed sester Williams je dosegla kar 27 neposrednih točk, njega nasprotnica iz Slovaške pa le devet. Za preboj med najboljše štiri se bo domačinka pomerila z boljšo iz dvoboja med Vero Zvonarjovo in Flavio Pennetto .

Tretji nosilec Rafael Nadal je za preboj med 16 najboljših na igrišču prebil dobri dve uri in pol, z igro pa ni navdušil. Čeprav je do zmage prišel v treh nizih, se za uspeh lahko zahvali predvsem 52 neizsiljenim napakam Nicolasa Almagra . Predvsem zanimiv je bil prvi niz, ko je bivši prvi lopar svetovnega tenisa kar trikrat oddal svoj začetni udarec, a ga kljub vsemu uspel dobiti s 7:5. V nadaljevanju se je Rafa le zbral in naslednja dva niza dobil s 6:4. Nadala je med srečanjem mučila tudi poškodba trebušne prepone, zaradi katere je potreboval zdravniško pomoč. "Naveličan sem govoriti o poškodbah," je po težko prigarani zmagi po dveh urah in 39 minutah dejal Nadal. "Vsak dan posebej dajem vse od sebe. Dvoboj sem dobil v treh nizih in zato sem vesel. Tako bom poskušal storiti tudi v naslednjem kolu."

OP ZDA (ATP), 3. kolo :
J. C. Ferrero (ŠPA, 24) : G. Simon (FRA, 9) 1:6, 6:4, 7:6, 1:0 (predaja )
F. Gonzalez (ČIL, 11) : T. Berdych (ČEŠ, 17) 7:5, 6:4, 6:4
R. Nadal (ŠPA, 3) : N. Almagro (ŠPA, 32) 7:5, 6:4, 6:4
J. W. Tsonga (Fra/7) : J. .Benneteau (Fra) 7:6 (4), 6:2, 6:4
G. Monfils (Fra/13) : J. Acasuso (Arg) 6:3, 6:4, 1:0 (predaja)
J. M. Del Potro (Arg/6) : D. Köllerer (Avt) 6:1, 3:6, 6:3, 6:3
M. Čilić (Hrv/16) : D. Istomin (Uzb) 6:1, 6:4, 6:3
A. Murray (VBr/2) : T.Dent (ZDA) 6 :3, 6:2, 6:2

OP ZDA (WTA), 4. kolo :
S. Williams (ZDA, 2) : D. Hantuchova (SLK, 22) 6:2, 6:0
L. Na (KIT, 18) : F. Schiavone (ITA, 26) 6:2, 6:3
K. Clijsters (BEL)
: V. Williams. (ZDA, 3) 6:0, 0:6, 6:4
F. Pennetta (Ita/10)
: V. Zvonarjova (Rus/7) 3:6, 7:6, 6:0
Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.