Šport
16611 ogledov

"Mamina smrt je bila ena najboljših stvari, ki so se mi zgodile"

Mike Tyson Print Screen
Nekdanji svetovni prvak težke kategorije je mamo izgubil pri 16 letih.

Preden je postal najbolj zastrašujoč boksar v zgodovini, je imel Mike Tyson težko otroštvo. Biološkega očeta, Purcella Tysona, ni poznal, medtem ko je njegov očim Jimmy Kickpatrick kmalu po njegovem rojstvu zapustil družino. Mama mu je umrla za rakom, ko mu je bilo komaj 16 let.

"Železni Mike" je najstniška leta preživel na eni najbolj neizprosnih newyorških ulic v Brooklynu, kjer je večkrat prišel v navzkrižje z zakonom. Do 13. leta je bil aretiran kar 38-krat, njegova prihodnost pa je bila vsej prej kot rožnata.

Rešilno bilko je našel v boksu, kjer je že v rani mladosti kazal velik potencial, kasneje pa se je pod vodstvom trenerja in menedžerja Cusa D'Amata povzpel med športne superzvezde.

Pri tem mu je, kot pravi sam, šla na roko prav prezgodnja smrt njegove matere, ki bi ga sicer poskušala obvarovati ulice, kjer se je izoblikoval v "najstrašnejšega človeka na planetu." 

"Mamina smrt je bila ena najboljših stvari, ki so se mi zgodile v življenju," je v intervjuju za Club Shay Shay zaupal voditelju Shannonu Sharpu. "Ker mama bi me preveč 'ujčkala'. Ne verjamem, da bi se kadarkoli zapletel v ulični pretep. Nikoli se ne bi naučil postaviti zase," je prepričan 55-letnik.

Leta 2010 je Tyson za Bleacher Report priznal, da sta imela z mamo površinski odnos. "Nikoli je nisem videl nasmejane ali ponosne na to, kar počnem. Poznala me je samo kot divjega fanta, ki se potika po ulicah in se domov vrača v oblačilih, za katera je vedela, da jih nisem plačal. Nikoli nisem imel priložnosti za pogovor z njo, da bi jo lahko bolje spoznal," je dejal še vedno najmlajši svetovni prvak v zgodovini najprestižnejše kategorije.

Mike Tyson | Avtor: Profimedia Profimedia

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.