Šport
20 ogledov

Man United Murrayja stal pogodbe

andy murray EPA
Angleški mediji razkrivajo, kako je najboljši britanski tenisač po zaslugi Manchester Uniteda ostal brez pogodbe z nemškim podjetjem Adidas.

Manchester United je lanskega poletja končal dolgoletno sodelovanje s podjetjem Nike in podpisal desetletno pogodbo z Adidasom, vredno 942 milijonov evrov.

Nemški proizvajalec športne opreme je z gigantsko ponudbo močno presegel 13-letni dogovor med angleškim klubom in ''kljukico'', vreden ''le'' dobrih 400 milijonov.

Rekordni znesek, ki ga bo Adidas porabil za sodelovanje z Unitedom, na leto znaša skoraj 63 milijonov evrov, kar je občutno več, kot je na primer londonskemu Arsenalu ponudila Puma (41 milijonov na leto).

United velja za najbolj priljubljen nogometni klub na svetu z več kot 600 milijoni navijačev, zato ne čudi, da je Adidas pristal na ceno, potem ko pogajanja med Nikeom in rdečimi vragi niso obrodila sadov.

Trojna žrtev

Posledice gigantskega dogovora so najbolj občutili tenisač Andy Murray, angleška kriket reprezentanca in ragby kolektiv British and Irish Lions. Vsi trije so namreč po podpisu pogodbe med Adidasom in Unitedom izgubili finančno zaledje dolgoletnega sponzorja.

Nemški proizvajalec ni  podaljšal pogodbe z Murrayjem, obenem pa je občutno zmanjšal finančno podporo kriket reprezentanci. Prav tako namerava končati tudi 18-letno tradicijo z britansko-irskimi Levi.

Murray je decembra lani podpisal štiriletno pogodbo s podjetjem Under Armour v vrednosti 22 milijonov evrov, prav ameriški proizvajalec pa naj bi po izteku obstoječe pogodbe z Adidasom prevzel tudi British and Irish Lions.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.