Šport
24 ogledov

Mandžo: Buffon je imel strah v očeh

italija hrvaška mandžukić gol EPA
Hrvaška pravljica na evropskem prvenstvu se nadaljuje. Varovanci Slavena Bilića po točki proti Italiji ostajajo v boju za četrtfinale, ki ga bodo morali potrditi proti aktualnim svetovnim in evropskim prvakom Špancem. Prvi junak izjemni Mario Mandžukić.

"Kmalu po koncu tekme me je poklicala mama in rekla, da je imel Buffon strah v očeh, ko me je videl," se je po junaškem remiju proti Italiji nasmejal strelec edinega zadetka za Hrvaško, Mario Mandžukić. Nekdanji napadalec zagrebškega Dinama se je s svojim tretjim zadetkom na letošnjem Euru izenačil z legendarnim Davorjem Šukerjem, svoji domovini pa še malce izboljšal delnice v boju za četrtfinale. "Vedel sem, da se bo Buffon ulegel, da se bo vrgel, tako da sem streljal visoko," je Mandžo razkril "preprost" recept, kako je premagal enega najboljših vratarjev vseh časov.

Hrvati so po koncu tekme slavili točko, a po igri v prvem polčasu so bili od nje oddaljeni svetlobna leta. Igra je bila brez ideje, italijanska vrata niti v enem trenutku niso bila v resnejši nevarnosti. A po prihodu iz slačilnice so Mandžukić in drugi zaigrali kot prerojeni. "Res je, prvi del ni bil najboljši. V slačilnici smo si dejali, da ni še nič izgubljeno. Rekli smo si: 'Stopimo na teren in odigrajmo kot moški. Ničesar nimamo izgubiti.' Na koncu bi lahko tudi zmagali," je še dodal Mandžukić.

"V drugem polčasu smo videli pravo evropsko Hrvaško. Žal mi je, ker nismo vzeli vseh treh točk, toda prepričan sem, da lahko gremo naprej. Tudi Španci so ljudje iz mesa in krvi, tudi mi pa smo zahteven tekmec za vsakogar," je bil samozavesten Ivan Perišić, medtem ko je Ognjen Vukojević pripomnil: "Po težkem prvem delu, ko smo vse počeli narobe, smo se v nadaljevanju dvignili na vseh ravneh, Mandžo pa je zabil prekrasen zadetek. Pričakoval sem tudi drugega, ker so nas navijači dvignili in nam dali krila."

S predstavo svojih varovancev je bil zadovoljen tudi selektor Slaven Bilić, ki je zelo ostro okrcal sodnike s Howardom Webbom na čelu. "Ne strinjam se s trenerji, ki ne komentirajo sojenja, saj je to neposredno povezano z našim delom. Mi smo odvisni od njih. Nisem zadovoljen s sojenjem Webba. Iz Hrvaške so nam sporočili, da je bil nad Jelavićem storjen prekršek za enajstmetrovko, tudi prekršek, iz katerega je zadel Pirlo, je bil dosojen sumljivo. Menda imam pravico do svojega mišljenja. Vse, kar je lahko, je sodnik dal Italijanom. Morda sem subjektiven, a sem lahko nezadovoljen," je bil jezen Bilić, ki pa bo ob morebitnem napredovanju Hrvaške med osem najboljših ekip stare celine zagotovo hitro pozabil na napake angleškega sodnika.

Komentarjev 1
  • Kunaver 12:32 15.junij 2012.

    haha: http://slo-kronika.si/svet/euro-2012-razocaral-bi-celo-irsko-ce-hrvatici-ne-bi-polizal-josk-pravi-irski-navijac-eamon-ki-je-postal-zvezda-spleta/