Šport
67 ogledov

Mankoč ima enake težave kot Mancevič

Mankoč je najuspešnejši moški plavalec pri nas. (Foto: Žurnal24) Žurnal24 main
Zgodba o bojkotu plavalnega trenerja Dimitrija Manceviča dobiva nove razsežnosti. Žurnal24 se je pogovarjal s Petrom Mankočem, ki pravi, da Manceviča popolnoma razume. Več v intervjuju spodaj.

Kako bi na kratko pokomentirali odločitev Manceviča, da zvezi in medijem pošlje odprto pismo o svojem nestrinjanju s Plavalno zvezo Slovenije (PZS)?

Tako kot je že sam rekel, če nekdo dolguje denar in potem ni odgovorov … Razumem, da kdaj pa kdaj nimajo denarja, da se zadeve ne da takoj rešiti, ampak če se nočeš o tem niti pogovarjati ali pa to ignoriraš, potem ga popolnoma razumem.

 

Imate tudi vi podobne težave s PZS?

Imam točno enake težave!

Kaj za vas kot plavalca pomeni takšen bojkot za nadaljnjo kariero?
Midva (z Mancevičem, op. p.) bova lahko še vedno sodelovala naprej. Odnos zveze pa ni pravi glede na to, kaj vse sva dosegla. Pa saj nisva samo midva, verjetno ima še kdo drug takšne težave. Pričakovali bi najinim uspehom primeren odnos, vsaj kakšna pojasnila, pogovor ali karkoli. Ne pa odnos, kot da nismo nikoli sploh bili pri plavalni zvezi.

 

Kaj bi lahko izboljšalo vaš položaj? Menjava vodstva morebiti?

Iz srca vam povem, da smo tudi pri prejšnjem vodstvu imeli težave. Razen leta 2008, ki je bilo edino leto, ki je potekalo normalno – tako kot je treba. Tudi v preteklih letih sem imel težave, po navadi zaradi tega, ker sem povedal, kaj me je motilo. Večina ostalih pa je bila tiho. Jaz sem imel na srečo takšne rezultate, da sem lahko rekel in da sem jo po domače povedano brez kakšnih vidnejših posledic lahko dobro odnesel. Delno pa so me tudi poslušali. Sedaj lahko rečem, da je vsaj iz mojega vidika precej slabše, kot je nekoč bilo.

 

Ali obstaja možnost, da bi v prihodnje tekmovali za drugo državo?

Bolj ne kot ja, ker se je Tina (Maze op. p.) s svojimi zvezami tako ''zasigurala'', da če danes menjaš državo, eno leto ne smeš nastopati, česar pa si pri mojih 32 letih ne bom privoščil.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.