Šport
36 ogledov

Mankoč in Klinarjeva najboljša

Peter Mankoč je bil razočaran, da razglasitev ni bila bolj slavnostna. (Foto: Žu Žurnal24 main
Peter Mankoč in Anja Klinar sta najboljša plavalca lanske sezone, a oba razočarana nad prireditvijo. Darjana Petriča je na čelu Plavalne zveze Slovenije (PZS) zamenjal Miran Kos.

V preteklosti je to že bil svečan dogodek, ki res nekaj pomeni. Že lani je bilo grozno in to predvsem do mlajših plavalcev ni pošteno.
Peter Mankoč

Peter Mankoč je na prireditvi opozoril na po njegovem mnenju nesprejemljiv način organizacije prireditve, ki je bila ne le prepozno, ampak ni bila organizirana na način, ki se za najboljše plavalce v državi spodobi. "V preteklosti je to že bil svečan dogodek, ki res nekaj pomeni. Že lani je bilo grozno in to predvsem do mlajših plavalcev ni pošteno," je med drugim povedal Mankoč. "Priznanje je seveda priznanje in glede na vse močnejšo konkurenco v Sloveniji mi seveda veliko pomeni. Vsekakor pa se pridružujem Petrovemu mnenju. Pred nekaj leti je bilo vse bolj svečano, prireditev je pomenila veliko več. Že lani je bila prireditev organizirana nekako na hitro, letos je še slabše in upam, da bo prihodnje leto boljše," je po podelitvi povedala Anja Klinar.

Nagradi za najboljša trenerja v članski kategoriji sta prejela trenerja Klinarjeve in Mankoča Miha Potočnik in Dimitrij Mancevič. Najboljša plavalca v mladinski kategoriji sta varovanca Gorazda Podržavnika (Fužinar Ravne): dvakratna mladinska evropska prvakinja Tjaša Oder in Staš Slabe, med kadeti pa Radovljičanka Špela Perše, ki jo trenira Aleš Rebec, in Triglavan John Peter Stevens, ki ga v vodi usmerja Luka Berdajs.

Posebno plaketo za dolgoletno uspešno delovanje in sistematično-znanstveni pristop pri razvoju plavanja v Sloveniji je prejel dr. Venceslav Kapus, posebno plaketo za dolgoletno delo v plavanju pa je PZS podelila Juretu Šušteršiču iz plavalnega kluba Branik.

Miran Kos novi predsednik PZS
Plavalna zveza Slovenije je na torkovi izredni skupščini dobila novega predsednika. Odslej bo plavalce vodil koroški pravnik Miran Kos, ki je na predsedniškem mestu nadomestil Darjana Petriča, ki je sredi novembra nepreklicno odstopil.

Kos je na predstavitvi obljubil predvsem več energije, usmerjene v iskanje sponzorstev, obenem pa pozval vse plavalne delavce k sodelovanju in dialogu, ki sta v zadnjem obdobju nekajkrat manjkala.

Kos bo PZS vodil do konca marca 2013, ko se izteče mandat zdajšnjim vodilnim strukturam na zvezi. Napovedal pa je tudi prve spremembe v izvršnem odboru, saj bo novi podpredsednik zveze ob Danilu Šalamunu iz mariborskega Branika postal predsednik ljubljanske Olimpije Silvo Hajdinjak, Anja Klinar pa bo v tem telesu kot predstavnica plavalcev zamenjala Majo Sovinek.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.