Šport
20 ogledov

Mankoč kljub zmagi še neodločen

Slovenski plavalec Peter Mankoč še ni povsem odločen okoli nastopa na bližnjem e Žurnal24 main
Tudi zadnji dan odprtega državnega plavalnega prvenstva v plavanju sta zvezdi ostali isti - Robi Žbogar in Anja Klinar sta osvojila največ odličij. Slednja je podeljeval tudi slovenski nogometaš Robert Koren.

Prireditelji odprtega državnega plavalnega prvenstva v Ravnah na Koroškem so razdelili še zadnjih 10 kompletov medalj in najboljša posameznika DP sta s po štirimi posamičnimi naslovi ostala Radovljičana Robi Žbogar in Anja Klinar, ki sta si vse zmage priplavala že do sobote.

Telesna pripravljenost je sicer dobra, a potrebna je resna analiza. Čeprav je že veliko boljše, kot je bilo pred časom, še ni tako, kot bi si želel.
Peter Mankoč

Še naprej pa ostaja odprto vprašanje nastopa Petra Mankoča na evropskem prvenstvu v Budimpešti, ki tudi 14 dni pred začetkom DP še vedno ni prepričan, da se v madžarski prestolnici lahko bori za eno od vidnih mest. Zmaga na 100 delfin z dosežkom 53,41 je bila namreč premalo prepričljiva, da bi Mankoč potrdil zanesljiv nastop na EP.

"Še vedno bolj kaže, da ne bom nastopil, a to še ni čisti ne. Že v štafeti je šlo nekaj boljše (52,90 op.p.), zdaj pa bo treba analizirati, ali se izboljšuje forma, ali diha telo in ali se lahko spravim v želeno formo. Telesna pripravljenost je sicer dobra, a potrebna je resna analiza. Čeprav je že veliko boljše, kot je bilo pred časom, še ni tako, kot bi si želel," je po tekmi povedal Mankoč in dodal, da se verjetno ne bo odločil vse do odhoda.

Sicer pa so v močni mednarodni konkurenci slovenske naslove danes osvajali še Mariborčanka Kaja Perkovič na 50 prosto, Ravenčanka Tanja Šmid na 200 prsno ter Radovljičanki Sara Isaković na 100 delfin in Nina Cesar na 1500 prosto. V mešani štafeti so se zmage veselile plavalke domačega Fužinarja, ki so presenetile doslej favorizirane štafete Radovljice ter Olimpije.

Edino slovensko absolutno zmago sploh je zadnji dan tekmovanja dosegel že omenjeni Mankoč na 100 delfin, na 50 prosto je slovenski prvak postal Olimpijin plavalec Toni Valčič, na 200 prsno Triglavan Rok Resman in na 1500 m prosto plavalec Ljubljane Nejc Zupan. V mešani štafeti so zmagali plavalci Ljubljane pred Ilirijo.

Odlični ravenski organizatorji, ki so poskrbeli za enega najmočnejših plavalnih mitingov v Sloveniji sploh, udeležile so se ga reprezentance Poljske, Danske, Švice, del ruske reprezentance in nekaj odličnih posameznikov na čelu z nosilcem medalj z največjih tekmovanj Špancem Aschwinom Wildeboerjem, so še enkrat dokazali, da tudi po organizacijski plati postajajo eden najmočnejših slovenskih klubov. Tokrat jim je na tekmo uspelo povabiti tudi kapetana slovenske nogometne reprezentance Roberta Korena, ki se je mitinga "udeležil" kot podeljevalec medalj.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.