Šport
15 ogledov

Mankoč, Oder in Čarmanova brez polfinala

peter mankoč evropski prvak 2011 Szczecin  EPA
Tudi Peter Mankoč, Tjaša Oder in Anja Čarman so olimpijske igre v Londonu končali prez polfinala.

Slovenski plavalci Tjaša Oder, Peter Mankoč in Anja Čarman so na olimpijskih igrah v Londonu tudi danes ostali brez popoldanskih nastopov. Odrova je bila 25. v kvalifikacijah na 800 m prosto (8:41,82), Mankoč je v svoji edini disciplini OI (100 m delfin) s časom 52,44 zasedel 19. mesto, Čarmanova pa je na 200 hrbtno (2:13,01) končala na 25. mestu.

Najbolj izkušeni član ekipe Peter Mankoč, ki je Londonu prvič v svojih petih olimpijskih nastopih plaval zgolj eno disciplino, je odplaval svoj najboljši izid zadnjih dveh sezon, a vseeno ostal zunaj šestnajsterice najboljših. "Odplaval sem svoj najboljši rezultat zadnjih dveh let, tako da glede tega je bilo v redu. Zagotovo pa sem si želel v polfinale. Vedel sem, da bo treba plavati okoli 52,2, kar mi na žalost ni uspelo, tako da sem ostal zunaj polfinala," je v Aquatics Centru po nastopu povedal Mankoč.

Plavalci so bili zelo zgoščeni, na kar je opomnil tudi Ljubljančan, ki pa je izpolnil svojo željo in odplaval izid sezone, celo dva: "Videlo se je, da je od junaka do bedaka zelo malo, tako da smo bili vsi zelo, zelo, zelo blizu, a takšno je pač življenje."

Zdaj je zanj konec sezone. "Teden dni sem hodil na relaciji bazen – hotel, bazen – hotel in sem imel tega 'čvekanja' že kar malo dovolj. Komaj sem že čakal na tekmo. Zdaj je to za menoj, na žalost ni popoldanskega dela. Sezona pa je brez dvoma končana."

Slovenski šampion v 25-metrskih bazenih pa kariere še ne bo končal: "Do decembra bom še zagotovo plaval. Zdajle si bom najprej vzel nekaj premora, da malo pridem k sebi. V nedeljo gremo že domov, tako da kaj veliko od olimpijskih iger ne bom imel. Sledil bo teden, deset dni premora, da telo pride k sebi, nato pa bom začel priprave za zimsko sezono, ki bo moja zadnja, in rad bi jo končal na dobri noti. Upam, da bo."

Tudi Odrova je odplavala svoj najboljši letošnji izid, ki pa je v svetovni konkurenci zadostoval zgolj za 25. mesto. "Na igre sem se zaradi težav s poškodbo pripravljala zgolj dva meseca in pol, zato sem z rezultatom kar zadovoljna. Sicer sem vseeno imela malo večja pričakovanja kot le 25. mesto, ampak je v redu. Je le najboljši moj izid letos in zato sem lahko s tem zadovoljna," je povedala ravenska plavalka. Brez uspeha je na 200 hrbtno ostala tudi Čarmanova, ki je tako kot Odrova nastop končala na 25. mestu.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.