Šport
39 ogledov

Mankoč pogoltnil ponos

Peter Mankoč veliko stavi predvsem na decembersko svetovno prvenstvo v Dubaju. ( Žurnal24 main
Ko se slovenski plavalci odpravijo na večje tekmovanje, je med favoriti za kolajne vedno tudi Peter Mankoč, ki pa na tokratnem evropskem prvenstvu (EP) v Budimpešti ne obljublja odličja.

Peter Mankoč na Madžarskem ne bo v najboljši formi, saj po težavah s poškodbo še ni najbolje pripravljen. Ob vseh ostalih težavah je bila za nekoliko daljše okrevanje kriva tudi napačna diagnoza, saj je Mankoč sprva mislil, da ima poškodovano koleno, kasneje pa se je izkazalo, da mu težave povzroča mišica. Zdaj so težave preteklost. Pred članom Ilirije je nastop na EP v Budimpešti, ki pa ga bo izkoristil predvsem za pripravo na zimski del sezone. Takrat ga čaka nastop na EP v kratkih bazenih in nastop na svetovnem prvenstvu v Dubaju. "Res, da mene zanimajo kolajne, a tokrat ne grem po kolajno. Po tehtnem premisleku sem pogoltnil svoj ponos, da ne bom tekmoval v najboljši formi. Za večje dobro in za glavno tekmo leta, ki bo decembra na svetovnem prvenstvu v Dubaju, je to testno obdobje, kajti takrat bo evropsko in svetovno prvenstvo v enakem razmerju kot je zdaj državno in evropsko,“ je dejal Mankoč, ki bo nastopil na 50 m in 100 m delfin, in nato še dodal: "To je 'proba', kako se bo telo odzvalo, kje je potrebno spremeniti malenkosti, da bo na svetovnem forma optimalna.

Mankoč je del pripravljalnega obdobja preživel v Italiji, kjer sta mu družbo delala Rus Jevgenij Korotiškin in Srb Milorad Čavić. Največ pa je napredoval, ko je odšel na višinske priprave. Čeprav Ljubljančan ne razmišlja o boju za odličja, v Budimpešto vendarle ni odšel brez ciljev: "Moj cilj je na 100 m delfin plavati hitreje od 52,8, kar je A-norma za naslednje svetovno prvenstvo v Šanghaju 2011, kjer so postavili zelo ostre norme. To je moj cilj, da imam nato mir in mi ne bo potrebno decembra hoditi po tekmah.“ Mankoč bo v Budimpešti sicer branil srebrno kolajno iz zadnjega prvenstva, ki je pred dvemi leti potekalo v Eindhovnu na Nizozemskem.

V zadnjih dneh je znova kar nekaj prahu vzdignil spor med Mankočovim trenerjem Dimitrijem Mancevičem in vodstvom Plavalne zveze Slovenije na čelu s predsednikom Darjanom Petričem. Mankoč o tem ni želel izgubljati besed: "Ko se bomo vrnili, bomo govorili o temu.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.