Šport
8 ogledov

Mankoč pred Čavićem

Peter Mankoč se je na 100 metrov delfin uvrstil v finale. Žurnal24 main
Peter Mankoč se je v Tivoliju na prireditvi Ilirija Challenge v plavanju na 50 m prsno maščeval Miloradu Čaviću za poraz na EP v Debrecenu.
Ilirija je s svojo sprintersko tekmo v ljubljanskem Tivoliju vnovič dokazala, da je s primerno tekmo, kombinacijo športne kvalitete in šova, tudi na plavanju moč napolniti tribune, ki so bile tako kot lani premajhne za vse ljubitelje plavanja. Drugi Ilirija Challenge je prinesel najmočnejšemu adutu kluba, Petru Mankoču , tudi uteha za poraz na nedavnem EP v Debrecenu , saj je v velikem finalu na 50 m delfin ugnal aktualnega evropskega prvaka na 50 in 100 m delfin Srba Milorada Čavića .


Milorad Čavić je v Ljubljani moral priznati premoč Petru Mankoču. © Action Images

 

Plavalci so se najprej pomerili na 50 m prosto. V finalu sta se za zmago udarila svetovni rekorder in novopečeni evropski podprvak Šved Stefan Nystrand ter Nemec Steffen Deibler . Nekoliko presenetljivo je imel v petem obračunu več moči nemški rekorder, ki je očitno telesno boljše pripravljen. "Res sem utrujen. Tukaj sem zmagal že lani, letos pa zmage nisem pričakoval, saj je bila konkurenca z Nystrandom, Draganjo in drugimi še veliko močnejša," je po zmagi povedal Deibler. Sicer pa ni mogel prehvaliti same organizacije tekme. "Sezone je že konec, vendar je na takšnih prireditvah tudi po koncu sezone res užitek nastopati. To je prava stvar za promocijo plavanja in prav škoda, da tovrstnih dogodkov ni več. Tudi v Nemčiji ga nimamo."

V prsnem slogu sta se na koncu za zmago udarila najboljša Slovenca Koprčan Matjaž Markič in Triglavan Emil Tahirovič , ki že leta skrbita za derbije v Sloveniji . Slovenca, ki sta pred tem premagala konkurenco, sta finale vzela bolj za šalo in ga odplavala v prijateljskem ritmu, ure pa so se malce prej ustavile pri Matjažu Markiču. "Začetek sploh ni bil težak, nato pa iz kroga v krog težje. Verjetno je bil najtežji tretji nastop, nato pa sva oba vedela, da Tepavčević ne bo zdržal. Na koncu sva se dogovorila, da odplavava finale izenačeno," je povedal drugouvrščeni Triglavan Tahirovič.


Sara Isakovič je prišla do tretjega kola. © BOBO

 

Moško družbo je popestril ženski nastop na 50 m delfin. Slovenci smo imeli s Saro Isakovič zastopnico do tretjega kroga. Prav na koncu je bila najboljša Nizozemka Hinkelen Schroeder , ki je bila v finalu boljša od prihajajoče madžarske zvezdnice Evelyn Verraqszto pred tem pa se je tudi poslovila nosilka medalj z nedavnega EP v Debrecenu na Madžarskem Avstrijka Fabienne Nadarajah .
Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.