Šport
26 ogledov

Mankoč z najboljšim dosežkom na Iliriji

Peter Mankoč brani zlato kolajno izpred dveh let na 100 metrov delfin. (Foto: ST Žurnal24 main
Dosežek Petra Mankoča, 55,39 na 100 metrov delfin, je bil najboljši posamični izid prvega dne jubilejnega 30. mednarodnega plavalnega mitinga Ilirija 2010.

S 727 točk vrednim dosežkom na 100 metrov delfin je Peter Mankoč prepričljivo prehitel radovljiškega reprezentanta Robija Žbogarja. "Želel sem si še boljši izid, a sem v teh razmerah, mrazu in dežju, zadovoljen tudi s tem dosežkom, veliko boljše tukaj ni šlo," je po tekmi napovedal Mankoč, ki si tako kot vsi na Iliriji želi nov bazen, ki ga Ljubljana še kar čaka in je edini garant za močan miting, obenem pa sam ne verjame več, da bo to kot aktiven plavalec res še dočakal.

Ena najbolj zanimivih ženskih tekem je bil 100 delfin, kjer je plavalka Gorenjske banke Radovljice Anja Klinar, sicer specialistka na 400 mešano, z 1:03,22 tesno ugnala Olimpijino reprezentantko Katjo Hajdinjak (1:03,29), Estonko Triin Aljand (1:04,74), ki nastopa za Ilirijo, ter drugo Ilirijino reprezentantko Sofijo Djelič (1:05,08). Kot večina slovenskih reprezentantov je bila tudi Klinarjeva prejšnji teden na pripravah na Ptuju, s tekmo na Iliriji sicer ni bila obremenjena, saj 100 delfin ni njena disciplina, bolj zadovoljna je z letošnjimi nastopi na 400 mešano, predvsem s pred tedni postavljenim tretjim izidom letos v Evropi v tej disciplini v Malagi. "Letos sem številne stvari spremenila, več treniram in želje so seveda visoke. Na evropskih prvenstvih se ne smem več zadovoljiti le z bojem za finale, ampak se moram boriti za medalje," je povedala Klinarjeva.

Ob odsotnosti najboljših slovenskih prsačev se je zmage na 100 prsno veselil Radovljičan Robi Vovk, v ženski konkurenci pa mlada Ilirijanka Tjaša Vozel. Na 200 mešano sta bila najboljša plavalec Ljubljane Nejc Jurjevčič, ki je tesno, za vsega 16 stotink, ugnal najboljšega domačega mladinca Aleksa Koštomaja, pri dekletih pa Olimpijina Nina Sovinek, tudi zmagovalka na 100 prosto. "Moja prva želja je, da uradno potrdim normo za nastop na evropskem prvenstvu, ki jo bom verjetno napadala na mitingu v Kranju," je povedala Sovinkova, ki je pred dnevi zamenjala trenerja.

Na 400 prosto je bila najboljša Triglavanka Urša Bežan, ki bi se s 4:27,90 uvrstila tudi na stopničke v moški konkurenci, kjer je bil najhitrejši plavalec Ljubljane Denis Erlah. V moški konkurenci na 100 prosto je z dosežkom 53,78 presenetil mladi Ilirijan Anže Tavčar. Na 100 hrbtno pa sta se zmage veselila plavalca Ljubljane Nejc Jurjevčič in Nina Stegu, a je slednja izkoristila diskvalifikacijo reprezentantke Anje Čarman. "Predolgo sem plavala pod vodo. To se mi res že dolgo ni zgodilo. Očitno mi manjka kakšna tekma," je po diskvalifikaciji povedala Čarmanova.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.