Šport
19 ogledov

Maradona: "Gentile – morilski branilec"

Po Peleju in Platiniju se je Maradona obregnil še ob Gentileja. (Foto: Reuters) Žurnal24 main
"Vrnili smo se v čase, ko so prevladovali morilski branilci, kot je bil Gentile," je zadnja pikra pripomba Diega Maradone. Njegov nekdanji tekmec Claudio Gentile se je na te besede že odzval.
Vrnili smo se v čase, ko so prevladovali morilski branilci, kot je bil Gentile.
Diego Maradona

Kontroverzni selektor argentinske nogometne reprezentance Diego Armando Maradona nikakor ne more iz svoje kože in nadaljuje z obtoževanjem nekdanjih nogometašev. Potem ko se je besedno sprl s Pelejem in z Michelom Platinijem, je zdaj zbodel še Italijana Claudia Gentileja, obtožil ga je, da je bil v 80. letih morilec na igrišču. "Vrnili smo se v čase, ko so prevladovali morilski branilci, kot je bil Gentile," je po tekmi z Mehiko dejal Maradona, ki se je pritoževal, da njegovega varovanca Lionela Messija branilci brutalno zaustavljajo.

Gentile in Maradona se poznata iz časov, ko je argentinski zvezdnik igral v Napoliju, Italijan pa v Juventusu. Na Maradonove besede se je Gentile že odzval: "To je njegovo razmišljanje, s katerim se ne strinjam. Nikoli nisem bil izključen zaradi grobega prekrška, rdeč karton sem si prislužil le zaradi igranja z roko. Maradona je bolj burkež kot trener, tako kot menita Platini in Pele." Da pa je v Maradonovih besedah vendarle nekaj resnice, dokazuje lestvica 50 najbolj železnih igralcev, ki jo je objavil The Times. Na tem seznamu je ob rojakih Giuseppeju Bergomiju in Marcu Tardelliju tudi Gentile.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.