Šport
12 ogledov

Maradona izžvižgan v Londonu

Novak Djokovic Djoković Đokovic Đoković
1/13
Žurnal24 main
Novak Djoković je pred očmi nogometne legende Diega Maradone navdušil v dvoboju s Tomasom Berdychom. Argentincu mešanica žvižgov in aplavza s tribun. Nadal po zaostanku prek Roddicka.
Sredi prvega niza nisem vedel, ali naj igram z nogami ali rokami!
Novak Djoković

Nikoli ne bodo pozabili. Angleži, še posebej pa tisti, ki so gledali "usodno" tekmo med Anglijo in Argentino leta 1986, bodo zamero do Diega Armanda Maradone odnesli s seboj v grob. "El Diez" je sicer že večkrat izrazil svoj prezir do Otočanov, kar pa ga ni ustavilo, da bi si ogledal ponedeljkov obračun med Novakom Djokovićem in Tomasom Berdychom v Londonu.

Srbski tenisač je prikazal eno boljših partij tenisa v letošnji sezoni, Berdych, čigar forma je dramatično padla po uvrstitvi v finale Wimbledona, pa je "Noletu" servis predal že v prvi igri. Napeti Čeh ni bil dorasel nasprotnik in Srbu podaril še nekaj dvojnih napak, kar ni navdušilo ne povsem polnih tribun v britanskem velemestu, ki so videle še tretji zaporedni nezanimiv obračun na letošnjem zaključku sezone. Zvečer bosta poskušala zaspane Britance predramiti Rafael Nadal in Andy Roddick.

Djoković je po tekmi razlagal, kako ga je navzočnost Maradone na njegovi klopi napolnila z navdihom in izstrelila do zmage v O2 Areni: "Hvala, ker si prišel," je srbski tenisač zaklical Maradoni, ki se je na svoj stol usedel ob aplavzu, pomešanem z žvižgi. "Velika čast te je imeti tukaj," je še dodal Djoković in v svojem slogu še dodal, "da sredi prvega niza ni vedel, ali naj igra z nogami ali rokami." Božja roka je pač božja roka ...

Lestvica:
1. Djoković 1 točka

2. Nadal 1
2. Roddick 0
4. Tomas Berdych 0

ATP World Tour Finals, 1. kolo:

Skupina A
Novak Djoković (Srb/3) : Tomas Berdych (6/Češ) 6:3, 6:3

Rafael Nadal (Špa/1) : Andy Roddick (ZDA/8) 3:6, 7:6, 6:4

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.