Šport
12 ogledov

Maradona pritiska na sodnike

Maradona kritizira sojenje, čeprav je Tevez svoj prvi gol na tekmi osmine finala Žurnal24 main
Argentinski selektor Diego Armando Maradona se je pred dvobojem z Nemci spravil na sodnike. Po njegovem mnenju sta se z "groznim" sojenjem najbolj okoristili Nemčija in Španija.

V Cape Townu na stadionu Green Point se bosta v boju za polfinalno mesto na svetovnem nogometnem prvenstvu pomerili reprezentanci Argentine in Nemčije. Argentinski selektor Diego Armando Maradona se je pred dvobojem spravil na sodnike. Po njegovem mnenju sta se z "groznim" sojenjem najbolj okoristili Nemčija in Španija.

Maradona je prepričan, da je David Villa odločilni zadetek, s katerim so se Španci uvrstili v četrtfinale z zmago 1:0 proti Portugalski, dal iz prepovedanega položaja. Prav tako je bil po njegovem mnenju neupravičeno z rdečim kartonom kaznovan portugalski igralec Ricardo Costa.

"Moram reči, da je bilo sojenje grozno in da je vsak prekršek šel na roke Špancem," je dejal Maradona. Prav tako se je Maradona spravil tudi na "grozljivo" sojenje na tekmi osmine finala Nemčije proti Angliji (4:1), ko bi po njegovem mnenju morali priznati zadetek angleškega igralca Franka Lamparda. "Če tega niso videli, kje pa so bili. Ta žoga je bila v golu za več kot pol metra," je bil jezen na sodnike Maradona, ki je v vrhunskem nogometu prisoten že zelo dolgo, zato natanko ve kdaj je pravi čas za kritiko sojenja.

Razvpiti selektor pa je tudi sam imel izkušnjo s "slepimi" sodniki. Leta 1986 je v četrtfinalni tekmi SP proti Angliji z roko dosegel gol.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.