Šport
27 ogledov

Maratonec Gebre Selassie okrepil Werder

Gebre Selassie Aršavin Rusija Češka Euro 2012 Vroclav EPA
Nemški prvoligaš Werder Bremen je dan po izpadu češke reprezentance v četrtfinalu evropskega prvenstva sporočil, da ga bo v poletnem prestopnem roku okrepil desni bočni branilec Theodor Gebre Selassie. Prvi temnopolti češki reprezentant se je izkazal na letošnjem Euru, kjer je odigral vse tekme. Milan Baroš odhaja v pokoj.

"Veseli smo, da se je Theodor kljub številnim drugim ponudbam odločil za Werder Bremen. Je zelo nadarjen desni bočni branilec, ki je potrdil naše dobro mnenje z nekaj dobrimi predstavami na evropskem prvenstvu," je za uradno spletno stran Werderja Bremna (www.werder.de) dejal športni direktor kluba Klaus Alofs.

Petindvajsetletni Theodor Gebre Selasssie je po prestopu iz Slovana Libereca podpisal štiriletno pogodbo z nemškim prvoligašem, potem ko je sin etiopskega očeta in češke matere začel vse štiri tekme češke reprezentance na Euru 2012, tudi četrtkovo proti Portugalski, kjer je ob porazu z 0:1 pokrival edinega strelca Cristiana Ronalda.

"Odločitev za Werder Bremen je pravilna. Werder je klub z veliko konsistentnosti in tradicije, ki ima vedno visoke cilje. Rad bi nadaljeval svojo uspešno sezono pri Liberecu tudi v Bremnu," je dejal Gebre Selassie.

Baroš končal reprezentančno pot, Rosický "visi"

Napadalec Milan Baroš je po četrtfinalnem izpadu proti Portugalski oznanil konec svoje reprezentančne poti, potem ko je na 93 tekmah v rdečem dresu Češke zabil 41 golov. Novico o odhodu najboljšega strelca Eura 2004 je v petek sporočila Češka nogometna zveza (FAČR), njegova odločitev pa je bila ob navijaškem neodobravanju njegovih predstav in obnašanju izven igrišča pričakovana.

"Po izpadu s turnirja je Baroš v slačilnici oznanil, da zaključuje zgodbo v reprezentanci," so v izjavi zapisali pri FAČR. "Tridesetletni napadalec je bil že nekaj časa tarča ostrih kritik, ki so narasle po prvi tekmi Eura proti Rusiji, ko so mu ob menjavi proti koncu tekme navijači žvižgali."

Baroš, nekdanji napadalec Liverpoola, Astona Ville in Lyona, se je po uvodni tekmi kljub vsemu pobral in po nekaj solidnih predstavah dobil celo aplavz navijačev, ko je v Vroclavu zapuščal igrišče na zadnji tekmi skupinskega dela proti Poljski.

Čehe medtem bolj skrbi odločitev kapetana Tomáša Rosickýja, ki je izpad proti Portugalski zaradi poškodbe spremljal zgolj s klopi za rezerve. Vezist Arsenala in prva violina češkega moštva na sredini igrišča je izrazil skrb zaradi številnih poškodb, zaradi katerih naj bi razmišljal o reprezentančni upokojitvi.

"Rad bi nadaljeval, ampak po drugi strani nisem več najmlajši in imel sem nekaj težav s pripravljenostjo," je Rosický povedal za spletno stran Arsenala. "Vzel si bom čas in razmislil o tem. Kot pravim, bi rad nadaljeval, ampak nisem neumen – vem, da se staram in da moram razmisliti o tem, kaj je dobro zame."

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.