Šport
42 ogledov

Marguč bo okrepil madžarski Veszprem

Sport 28.03.10, gasper marguc, rokometas celja, pivovarne lasko, pivovarna lasko Žurnal24 main
Rokometaš Celja Pivovarne Laško Gašper Marguč bo po koncu sezone zapustil matični klub in odšel v madžarski Veszprem.

Marguč je za člansko celjsko vrsto prvič zaigral v sezoni 2009/2010. V dresu Celja je odigral 190 tekem in dosegel kar 873 zadetkov, kar ga uvršča na deveto mesto lestvice strelcev. V evropskih tekmovanjih jih je od tega dosegel 218, kar ga uvršča na sedmo mesto lestvice strelcev, tudi v domačem prvenstvu in pokalu pa je na lestvici med "top 10".

Marguč je nov izziv našel v Veszpremu, kjer je danes že opravil zdravniške preglede, celjski klub pa se je z madžarskim dogovoril glede vseh podrobnosti prestopa. "Občutki so malo mešani. Po eni strani je seveda zadovoljstvo, ko veš, da se zate zanimajo številni klubi. Po drugi strani pa mi ni lahko, saj zapuščam svoj klub, kjer sem se odlično počutil. Vendar takšna ponudba se ne zgodi vsak dan in enostavno sem jo moral sprejeti, zavedam pa se, da bo slovo ob koncu sezone težko, saj sem se vsega kar znam naučil tukaj v Celju. Za mano so vse selekcije kluba, pet sezon v članski in moram reči, da mi klub ni dal le rokometnega znanja, temveč tudi znanje za življenje, ki mi bo vedno prišlo prav, zato sem klubu za to zelo hvaležen. Sem se bom vedno zelo rad vračal in zame bo Celje vedno moj prvi klub," je dejal Marguč.

"Na Madžarskem me čaka novo dokazovanje in upam ter verjamem, da se bom hitro dokazal v novem okolju in si izboril mesto na igrišču. Ambicije novega kluba segajo na sam vrh. Upam, da bom lahko k uresničevanju teh ciljev pripomogel kar največ in da bom del teh uspehov. Mislim, da mi bo kar malo lažje, saj je dvorana Veszprema dvojnica celjskega Zlatoroga, Veszprem je tudi dokaj blizu in še njihovi privrženci so povezani s Florijani in vse to je zelo pomemben dejavnik, ki je vplival na mojo odločitev," je še dodal krilni igralec Celja Pivovarne Laško.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.