Šport
7 ogledov

Marguč: Tekma enako pomembna kot SP

rok marguč svetovno prvenstvo 2015 EPA
Slovenski deskarji bodo po uspešnih nastopih na svetovnem prvenstvu na domači tekmi lovili nove točke za svetovni pokal.

Naši deskarji so na minulem svetovnem prvenstvu v Kreischbergu in Lachtalu osvojili tri kolajne, dve v paralelnih disciplinah. Dober teden po uspehih pa bodo imeli novo možnost za potrditev, na domači tekmi na Rogli se bodo borili za točke svetovnega pokala v paralelnem veleslalomu.

Glavna slovenska aduta bosta spet Žan Košir, ki je bil na Rogli že dvakrat drugi, trenutno pa vodi v svetovnem pokalu, in bronasti s svetovnega prvenstva v paralelnem slalomu Rok Marguč. Celjan na svoji domači progi še ni bil boljši kot peti, to uvrstitev bo letos zagotovo poskušal izboljšati.

"Ta tekma je zame enako pomembna kot svetovno prvenstvo. Dogaja se doma, dogaja se pred domačim občinstvom. Seveda je prisotna velika želja po dobrem rezultatu, mesta sicer ne morem napovedovati, želim pa si seveda čim višje. Forma je ostala na isti ravni kot pred svetovnim prvenstvom, zelo sem zadovoljen tudi z zadnjimi treningi tu. Lahko samo upam, da bodo organizatorji s proge spravili novozapadli sneg in da bo podlaga trda. Napovedano je lepo vreme, zato ni razlogov, da si naši navijači tega dogodka ne bi ogledali v živo," je dejal Marguč, ki sicer ne prebiva na Rogli, ampak se tja vsak dan vozi, tako bo tudi na dan tekme.

13 domačih tekmovalcev

Visoka pričakovanja imajo tudi preostali Slovenci, nastopilo jih bo kar 13. Rok Flander sebe in druge vneto prepričuje, da se mu forma dviga in da bo še letos spet ujel stik z vrhom, Jure Hafner je že v Lachtalu napovedal, da se bliža vsaj uvrstitvi med najboljših 16, domača proga pa naj bi spet ponudila priložnost še vedno lažje poškodovanemu Tim Mastnaku. Lani je tu že bil četrti, kar je njegova najboljša uvrstitev v svetovnem pokalu.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.