Šport
30 ogledov

Mariborčani si želijo snega

Zlata lisica Saša Despot
Organizatorji Zlate lisice bodo tudi letos odvisni od vremena. Želijo si snežnih padavin, mrzlih noči in debele snežne odeje, ki bi omogočala izvedbo tekme.

Tekme za Zlato lisico so predvidene 7. in 8. januarja, ko naj bi organizatorji izpeljalo veleslalom in slalom. Organizatorjem tudi letos vreme ne gre najbolj na roko, a kljub toplotnemu obratu, ko so temperature v dolinah nižje kot na višje ležečih območjih, razmere ostajajo spodbudne.

Letos imajo na razpolago 53 sneženih topov, s katerimi bodo skušali do 30. decembra pripraviti tekmovalno progo. Na ta dan je namreč napovedana snežna kontrola Mednarodne smučarske zveze (Fis). Snežni topovi so razporejeni po celotni dolžini proge za Zlato lisico in čeprav vremenske razmere ne omogočajo 24-urnega zasneževanja, je vodja tekmovanja Mitja Dragšič, sicer nekdanji reprezentant, optimist: "Dovolj je še časa in doslej opravljeno je spodbudno. Računamo, da bomo lahko prihodnji teden spet zasneževali na polno."

V nekaj zadnjih mrzlih nočeh jim je uspelo progo pobeliti in narediti prve zaloge. Zasneževalna ekipa upravitelja smučišč Marprom je nenehno na progi, z nasveti pa pomaga tudi dolgoletni vodja tekmovanja Gorazd Bedrač: "Z nekaj vmesnimi skoki bi se že dalo smučati z vrha do dna. Pomembno je, da imamo dovolj topov in da smo pripravljeni. Izkoristili bomo vsako sekundo, ko bo mraz omogočal zasneževanja. Lahko smo optimistični."

Z doslej opravljenim je zadovoljen tudi direktor Marproma Bernard Majhenič: "Kupili smo 23 novih topov, z njimi pa ob progi razporedili še 30 starih. Dva dni nam je uspelo intenzivno zasneževati. Mi smo pripravljeni."

 

 
Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.