Šport
16 ogledov

Mariborčanke izločile Calcit

Calcit - Maribor Calcit - Maribor
Tudi na povratni tekmi 2. kroga pokala CEV so odbojkarice Nove KBM Branik premagale Calcit Volleyball. Slavile so v treh nizih (-21, -15, -16).

Odbojkarice Nove KBM Branika so tudi v povratni tekmi drugega kroga pokala CEV, tokrat v gosteh, premagale Calcit Volleyball s 3:0 (21, 15, 16) in se uvrstile v tretji krog tekmovanja. Pred 14 dnevi v Mariboru so slavile s 3:1 (21, -21, 24, 20).

Aktualne slovenske državne prvakinje proti aktualnim pokalnim zmagovalkam v letošnji sezoni še niso zabeležile zmage. Brez nje so ostale tudi na povratni tekmi drugega kroga pokala CEV, saj so Mariborčanke brez težav osvojile dva niza, brez večjih težav pa so prišle tudi do zmage v tretjem nizu. Domače odbojkarice so podobno kot na obeh tekmah v letošnji sezoni imele preveč težav na sprejemu, ki je bil le 31-odstoten, Mariborčanke pa so prevladovale tudi v drugih elementih igre.

Vse odločeno po dveh nizih

Do prvega tehničnega odmora so mariborske odbojkarice naredile štiri lastne napake, tri na servisu, tako da so domačinke na prvi tehnični odmor odšle z dvema točkama prednosti. Na servis Katje Mihevc so kalcitovke prve prišle do občutnejše prednosti (12:8), s štirimi točkami so vodile tudi še ob drugem tehničnem odmoru, toda v nadaljevanju so se v domači ekipi spet pojavile težave na sprejemu. Mariborčanke so to izkoristile na najboljši možni način, po zaslugi odličnih servisov Ele Pintar in Maje Košenina povedle z 19:17, v končnici niza pa so z blokom Marine Kaučič izkoristile že kar prvo zaključno žogo.

Drugi niz so bolje začele gostujoče odbojkarice, ki so povedle s 4:1. Po dveh zaporednih točkah Tine Grudina so se kalcitovke na kratko vrnile v igro, toda na servis Sare Najdič, ob ponovnih težavah na sprejemu domače ekipe, ki je bil ob koncu niza le 35-odstoten, so Mariborčanke prišle že do petih točk prednosti (15:10). V še večjih težavah so bile domače odbojkarice po treh zaporednih točkah Anite Sobočan, dve je dosegla z asom, saj je bilo že 19:11 za Novo KBM Branik. S tem je bil niz odločen, hkrati pa tudi vsi dvomi o tem, katera ekipa se bo uvrstila v tretji krog pokala CEV.

Potem ko so izgubile vse možnosti za napredovanje, so se domače odbojkarice sprijaznile s porazom tudi v tretji medsebojni tekmi. Mariborčanke so še naprej igrale zavzeto, povedle z 10:4, do drugega tehničnega odmora pa so svojo prednost povečale na neulovljivih devet točk. Zadnjo točko na tekmi je dosegla Marina Kaučič.

Naslednja ovira Galatasaray

"V Mariboru smo tri nize odigrali na visoki ravni, danes pa z izjemo prvega niza brez prave agresivnosti v napadu, brez prave discipline v bloku in obrambi, zatajili smo tudi na sprejemu. S takšno igro je bilo nemogoče premagati Mariborčanke," je po porazu svoje ekipe dejal Nicola Negro, trener Calcita Volleyballa.

"V prvem nizu je bila na obeh straneh velika želja po zmagi, zato tudi tako veliko število lastnih napak. Morda to ni bila naša najboljša tekma v letošnji sezoni, smo pa zato igrali brez velikih nihanj. Potem ko smo ob koncu prvega niza prišli do svoje igre, smo v drugem z njo nadaljevali in jo ohranili do konca tekme," pa je bil po zmagi zadovoljen Bruno Najdič, trener Nove KBM Branika.

Mariborčanke se bodo v tretjem krogu pomerile s turško ekipo Galatasaray, ki je izločila francoski Franches-Montagnes. Prva tekma bo med 7. in 9. februarjem, povratna 14 dni pozneje, nov obračun najboljših dveh slovenskih ženskih odbojkarskih ekip pa bo na sporedu že 2. februarja, ko se bosta v Tivoliju pomerili na tretjem turnirju srednjeevropske lige. Tekma bo hkrati štela tudi kot zaostala tekma prvega kroga 1. DOL za ženske.

Pokal CEV, 2. krog (povratna tekma):

Calcit Volleyball - Nova KBM Branik 0:3 (-21, -15, -16)  /1:3/
Kostić 9, Grudina 7; Mlakar 14, Kaučič 13, Sobočan 10.

/X:Y/ - izid prve tekme

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.