Šport
7 ogledov

Marič ima težave s kolenom

Janez Marič je v zadnjih letih vlečni konj slovenske biatlonske reprezentance. Žurnal24 main
Najboljši slovenski biatlonec zadnjih let Janez Ivan Marič bo moral sredi septembra na novo operacijo kolena, kjer mu bodo vnovič vsadili del hrustanca. Operacija ni nujna, je pa potrebna.

"Operacija v tem trenutku ni nujna, vendar je na dolgi rok poseg potreben. Rehabilitacija bo trajala kar nekaj časa in vsaj prvi del sezone, ki se začne 28. novembra, je za Janeza zanesljivo izgubljen. Upamo pa, da bo nared vsaj do domačih tekem na Pokljuki v začetku decembra," so povedali v slovenskem biatlonskem taboru.

Ostali brez večjih težav
Drugih večjih poškodb trenutno ni, nazadnje si je ramo v juliju lažje poškodovala Tadeja Brankovič. Moška in ženska ekipa trenutno vadita na Pokljuki, dekleta bodo končale v petek in nekatere bodo v soboto nastopile tudi na tradicionalni rolkarski tekmi v Lomu pri Tržiču, v ponedeljek pa se odpravljajo v avstrijski Obertilliach. Moška ekipa pa se bo v sredo odpravila v francoski Haute Maurienne. Ekipi bosta spet združeni sredi septembra, ko bo v Obertilliachu (15. in 16. 9.) na sporedu državno prvenstvo v poletnem biatlonu.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.