Šport
17 ogledov

Marija: "Četrti slam bo velik dosežek"

Marija Šarapova
1/15
Žurnal24 main
Marija Šarapova ljubi Sašo Vujačića, tenis in svoje oblekice. Na OP Avstralije nas slepi njen zaročni prstan, sama pa pravi, da ne igra le zaradi zmag, ampak ker ima šport rada, kot tudi svoje kreacije.

"Ničesar več mi ni treba dokazati, niti vam niti sebi. To sem storila že tolikokrat z zmagami na grand slamih, in ko sem bila številka 1 na lestvici WTA. Dejstvo je, da ta hip igram, ker res ljubim tenis," je po zmagi v tretjem kolu Melbourna dejala 23-letna zaročenka Saše Vujačića, Marija Šarapova. Rusinja je najbolje plačana športnica na svetu, zmagovalka treh grand slamov (Melbourna v sezoni 2008) in po sezoni izpuščeni zaradi poškodbe rame še išče dobro staro formo. Marija je podobno kot Venus Williams tudi modna oblikovalka. Zanimivo, da je njeno kreacijo na OP Avstralije nosila tudi Nemka Julia Görges, katero je s 4:6, 6:4 in 6:4 premagala v tretjem kolu. "Upam, da bo še nosila moje obleke," se je nasmejala Šarapova. "Ko sem se pred letom dni sestala z Nikom, sem jim rekla, da si res želim, da Julia nosi moje kreacije."

Šarapovo, ki je leta 2004 dobila Wimbledon, leta 2006 OP ZDA in pred tremi leti Melbourne, najbolj žuli, da nima zmage na Roland Garrosu. "OP Francije mi je še naprej velika motivacija. Odkar sem dobila OP Avstralije, vem, da mi manjka le še ta grand slam. Francoski slam mi je res velik izziv. Čeprav sem odraščala na peščenih igriščih, na njih nikoli nisem igrala najbolje. Čutim pa, da sem z leti telesno bolje pripravljena in igram boljši tenis tudi za pesek." Kakorkoli že: če bo četrti grand slam prišel že ta mesec v Melbournu, se ga ne bo branila. "Če bom osvojila četrti grand slam po vseh teh težavah z ramo, bo to velik dosežek. Vsekakor bo četrti grand slam najboljši."

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.