Šport
20 ogledov

Marion želi igrati košarko

Marion Jones že trenira in se pripravlja za vstop v košarko. (Foto: EPA) Žurnal24 main
Razvpita atletska dopinška grešnica Marion Jones se več kot eno leto po prestajanju zaporne kazni želi vrniti na športno prizorišče. Kot kaže, bo atletiko zamenjala za košarko.

Z druge strani Atlantika namreč poročajo, da si Marion Jones prizadeva zaigrati pod obroči, na košarkarskem parketu. Tako že pridno trenira in se pripravlja za vstop v severnoameriško žensko košarkarsko ligo (WNBA). Trener košarkaric San Antonio Silver Stars Dan Hughes je potrdil, da Jonesova trenira z njimi. Po poročanju ameriških medijev je Jonesova, ki je prve košarkarske korake naredila na parketu Univerze v Severni Karolini, že oktobra začela s kondicijskimi pripravami in piljenjem košarkarskih prijemov.

Štiriintridesetletna Jonesova je bila zaradi zlorabe dopinga obsojena na šest mesecev zapora. Na olimpijskih igrah v Sydneyju je osvojila tri zlate medalje (100 m, 200 m in štafeta 4x100 m) ter dve bronasti (skok v daljino in štafeta 4x400 m). Odvzeli so ji odličja na 200 m, 4x400 m in v skoku v daljino.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.