Šport
18 ogledov

Mark Williams do 17. naslova v karieri

Do stiska rok je tokrat prišlo po 16 odigranih framih. (Foto: Reuters) Žurnal24 main
Nekdanji svetovni prvak, Mark Williams, je tretjič v karieri postal zmagovalec Odprtega prvenstva Kitajske. Valižan je v finalu z 10:6 v framih odpravil lokalnega junaka, Junhuija Dinga.

Mark Williams in Junhui Ding sta v nabito polnem Beijing University Students Gymnasiumu, ki je pričakoval prvo domačo zmago po letu 2005, prikazala zares privlačno predstavo. Že v prvem finalnem framu je Williams dosegel prvo stotico (110), sledil pa je neverjeten odgovor Kitajca, ki je v četrtek praznoval svoj 23. rojstni dan. Na 1:1 je izenačil s 127 točk vrednim breakom.

Naslednja dva frama je nato z nekoliko sreče osvojil Ding, ljubljenec domačega občinstva, in na 15-minutni odmor odšel s prednostjo 3:1. Prekinitev je seveda bolj koristila Williamsu, ki je pred tem zgrešil nekaj rutinskih udarcev. Ob skodelici čaja pa se je vendarle uspel umiriti in se povsem zbran vrniti za mizo, kjer je moral počakati na nasednjo napako svojega mlajšega kolega. Ta je prišla po tem, ko je 23-letnik odigral slab pozicijski udarec na črno in bil prisiljen odigrati samo safety, ki pa mu tudi ni uspel najbolje. 34-letni veteran je ponujeno priložnost izkoristil in "počistil" mizo (68) za 3:2.

Od 16. aprila do 2. maja bo v legendarnem Crucible Theatru v Sheffieldu potekalo svetovno prvenstvo. Naslov brani Škot John Higgins.

V naslednjem framu je do prve priložnosti prišel Ding, ki jo je tudi uspešno izkoristil in z drugo stotico (116) na tekmi povišal na 4:2. Nov soliden break (55) Williamsa in snooker za rumeno žogico sta bila dovolj za znižanje na 4:3. Prednost dveh framov je mladi Kitajec znova vzpostavil z odlično taktično igro, ki je Valižana prisilila v nekaj nepotrebnih napak. Zadnjo igro pred zaključkom prvega sessiona je dobil Williams in na daljši počitek odšel z zaostankom 5:4.

Tudi drugi session je bolje začel 34-letnik iz Ebbw Vala, ki je deseti frame zaključil z novim dobrim breakom (63) in nekaj zares spektakularnimi udarci na zadnjih štirih barvah. 11. igro je z brakom 56 točk začel Ding, toda pod pritiskom je napravil napako na 11. rdeči in k mizi znova spustil razpoloženega Williamsa, ki je znova "počistil" mizo (64) in povedel drugič na tekmi. Pred naslednjo 15-minutno pavzo sta oba igralca dobila še po frame in dvorano zapustila pri rezultatu 7:6 za Valižana.

Pavzo je zopet bolje izkoristil Williams, znan tudi pod imenom "The Welsh Potting Mashine", ki se je za mizo znova vrnil bolj zbran od mlajšega kolega in zanesljivo dobil še preostale tri frame ter zasluženo slavil svojo 17. turnirsko zmago v karieri.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.