Šport
5 ogledov

Markič prvak, Tahirovič bronast!

Slovenski plavalci so na 12. evropskem plavalnem prvenstvu v 25-metrskih bazenih na Reki prišli do prve in druge kolajne. Velika junaka sta novi evropski prvak Matjaž Markič in Emil Tahirovič.
 

Preberite še

Intervju: Matjaž Markič
Intervju: Emil Tahirovič

Matjaž Markič in Emil Tahirovič sta v disciplini 50 metrov v prsnem slogu na Reko prišla z najboljšima časoma v Evropi in uresničila vlogo favorita že v polfinalu, ko sta v svoji skupini zasedla prvi dve mesti, Tahirovič pa je za nameček s časom 26,52 postavil še nov slovenski rekord. V finalu sta Sloveniji prinesla prvi dve kolajni na Reki, skupaj pa že 74. in 75 kolajno na svetovnih in evropskih prvenstvih (24 v 50-metrskih in 51. v 25-metrskih bazenih). Matjaž Markič je v finalu z rekordom evropskih prvenstev 26,47 postal nov evropski prvak, Tahirovič pa je z nekaj počasnejšim plavanjem (26,66) slovenski uspeh dopolnil s tretjim mestom. med oba Slovenca se je vrinil Norvežan  Aleksander Hetland.


Matjaž Markič in Emil Tahirovič sta se takole veselila velikega uspeha. © EPA

 

 

EP v plavanju, 50 m prsno

1. M. Markič (SLO) 26,47*
2. A. Hetland (NOR) 26,64
3. E. Tahirovič (SLO) 26,66
* rekord evropskih prvenstev

Koprčan je po svojem največjem uspehu v karieri povedal: "To je moj prvi velik naslov. Po naslovu evropskega prvaka si zdaj prihodnje leto v Rimu želim še svetovni naslov. Vesel sem, da napredujem. To je tisto, kar mi daje samozavest tudi za olimpijske nastope v prihodnosti." Drugi slovenski junak Tahirovič pa je dejal: "Računal sem, da bom v finalu hitrejši. Bil sem favorit. Po drug strani sem vesel, da je na najvišji stopnički končal Slovenec."

S tem pa Slovenci na EP na Hrvaškem še niso rekli zadnje besede. V nedeljo sta v ognju še dve vroči železi. V svojih paradnih disciplinah bosta kolajni naskakovala Anja Čarman , v moški konkurenci pa bo Peter Mankoč na 100 metrov mešano napadal že svoj deveti zaporedni naslov.
Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.