Šport
0 ogledov

Markič si zlato kolajno

Žurnal24 main
Matjaž Markič, izvrstni plavalec, bo močan slovenski adut na Sredozemskih igrah v Pescari. Po bronasti, ki si jo je priplaval na svojih prvih SI v Almerii, si želi še zlate medalje.
Kaj pričakujete od sredozemskih iger v Pescari? Nastopate na 50 in 100 metrov prsno ...
To so moje druge Sredozemske igre, na prejšnjih pa sem si priplaval bronasto kolajno. Zdaj si želim srebrno ali pa celo zlato. Vendar te igre zame niso glavni cilj sezone, saj imamo že čez en mesec tudi svetovno prvenstvo. Igre bom vzel kot en manjši turnir.

Kako zgledajo tvoji treningi z Emilom Tahirovičem? Na tekmovanjih je enkrat boljši eden, drugič drugi ...
Skupaj trenirava zdaj že štiri leta. To je zelo dobro za oba. Tudi če on zmaga, sem jaz vesel zanj, če jaz zmagam, je on vesel zame. Med nama ni bilo nikoli tako velikega rivalstva, da si eden drugemu ne bi privoščila uspeha. Imava isti program treningov in ponavadi je tako, da če je en dober, je dober tudi drugi.

Markič si želi kolajne zlatega leska. © EPA

 
V Almerii ste bili plavalci najboljši del odprave, saj ste osvojili 12 kolajn ...
Ekipa je morda po kakovosti tokrat malce slabša kot pred štirimi leti, saj naprimer manjkata Sara Isaković in Luka Turk. Vseeno bomo domov prinesli kar veliko število kolajn. Upam, da bomo tudi tokrat najuspešnejši del odprave.

Plavalci ste na sredozemskih igrah doslej 24-krat stopili na zmagovalni oder, atleti dvakrat manj. Obstaja kakšno rivalstvo med vami?

Na vseh velikih tekmovanjih se atleti in plavalci primerjamo med seboj. Tudi na olimpijskih igrah. To je bolj tako za hec. Tudi njim privoščimo, da bi osvojili čim več odličij.

Kako pa na splošno gledate na Sredozemske igre?
Menim, da nimajo velike teže. Vsaj zame ne, morda je drugače za koga od mlajših tekmovalcev. Nastopamo na olimpijskih igrah, svetovnih in evropskih prvenstvih, zato mnogi plavalci Sredozemske igre jemljejo kot trening tekme.

Bo konkurenca v Pescari vseeno močna?
Seveda. V Sredozemlju takoj najdeš dva Italijana, Francoza in Španca, ki tudi krojijo vrh evropskega plavanja. Za kolajno bo vsekakor treba plavati zelo hitro.
Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.