Šport
45 ogledov

Markovičeva tik pod stopničkami

Maja Vidmar je bila na koncu 12. in ni dobila priložnosti, da bi v finalu branil Žurnal24 main
Evropsko prvenstvo v težavnostnem plezanju se ni izšlo po željah slovenskih plezalcev, saj se je v finale prebila le Mina Markovič, kjer je zasedla nesrečno četrto mesto.

Športna plezalka Mina Markovič je v petek na evropskem prvenstvu v Imstu v težavnostnem plezanju kot edina slovenska finalistka osvojila četrto mesto. Od nje so bile boljše tri tekmovalke, domačinki Angela Eiter in Johanna Ernst na
prvem in drugem mestu ter Francozinja Alizee Dufraisse na tretjem.

"Zadovoljna sem, ker sem v finalu plezala res sproščeno in dala vse od sebe. V prvi tretjini smeri sem imela precej težav na dveh mestih, vendar sem jih rešila in nadaljevala naprej ter odplezala s preostankom moči. V spodnjem delu je bila smer zelo tehnična, kasneje pa je od tekmovalk zahtevala popolno koncentracijo, moč in brezkompromisno plezanje. Za stopničke mi je zmanjkalo nekaj koncentracije, saj bi se morala na najbolj težkem delu umiriti, spočiti ter morda narediti še kakšen gib več," je povedala Markovičeva po tekmi.

Pred tem se polfinale v težavnostnem plezanju ni odvil po slovenskih načrtih. Od petih slovenskih polfinalistov se je v večerni finale uvrstila le 22-letna Ptujčanka. Brez finala sta v ženski konkurenci ostali Natalija Gros in Maja Vidmar, v moški pa Klemen Bečan in Jure Raztresen.

Grosova je nazadnje osvojila končno deseto mesto, Vidmarjeva je bila 12. in ni dobila priložnosti, da bi v finalu branila srebro iz Pariza 2008. Svoj prvi polfinale na velikih članskih tekmovanjih bo v lepem spominu ohranil Jure Raztresen, ki je svoj debi na EP kronal s 16. mestom. Tik pod robom finala, na devetem mestu, je ostal Tržičan Klemen Bečan.

Postavljavca tako polfinalnih kot finalnih smeri na 21 metrov visoki steni v Imstu sta bila Slovenca Simon Margon in Aljoša Grom.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.