Šport
19 ogledov

Márquezu naredil veliko uslugo

valentino rossi EPA
Valentino Rossi je po dirki za VN Nizoemskem obžaloval zamujeno priložnost, da bi osvojil zajetno število točk v boju za naslov svetovnega prvaka.

Valentino Rossi je imel na deževni dirki v Assnu, ki se je končala z zgodovinsko zmago Jacka Millerja, lepo priložnost, da se v skupnem seštevku približa vodilnemu Marcu Márquezu, sanje devetkratnega svetovnega prvaka pa so se končale v pesku.

Dirko so morali po 14 krogih od 26 prekiniti, nato so jih dirkači odpeljali še 12. ''Velika škoda, saj sem imel lepe možnosti za dober rezultat in osvojitev pomembnih točk v prvenstvu. Na suhi stezi sem bil zelo hiter, a tudi na mokri ni bilo slabo. Mislim, da je bila prekinitev pravilna odločitev, saj je bila na stezi ogromna količina vode in postajajo je vse nevarneje. Prišlo je do akvaplaninga in nič nismo videli pred seboj,'' je povedal Rossi.

''Počutil sem se dobro in bil sem hiter. Za drugi del smo nadeli mehko zadnjo gumo namesto trde in počutil sem se še bolje. Dobro sem startal in poskušal sem voziti čim hitreje, saj sem imel zaradi mehke gume več oprijema. Naredil sem napako. Bil sem prehiter. Preveč sem pritiskal. To je bila neumna napaka in žal mi je za ekipo, saj bi lahko zmagali,'' je dodal ''The Doctor''.

''Celoten konec tedna sem bil zelo natančen in nisem naredil ene napake, medtem ko so drugi padali in leteli s steze. Na žalost sem naredil napako v najbolj pomembnem trenutku. Nisem slišal drugih dirkačev, tako da sem imel že kar lepo prednost. Zelo mi je žal zaradi prvenstva, saj bi lahko ogromno pridobil. Še posebej v primerjavi z Lorenzom (10. mesto, op. a.), ki je imel težave skozi celoten konec tedna. In Márquezom, seveda. Zdaj bo še težje, saj je prednost Márqueza kar velika,'' je sklenil dirkač Yamahe.

Skupni seštevek (motoGP):

1. Marc Márquez 145 točk
2. Jorge Lorenzo 121
3. Valentino Rossi 103
4. Dani Pedrosa 86
5. Maverick Vinales 79
...
13. Jack Miller 32

Komentarjev 2
  • CharlySheen 15:07 27.junij 2016.

    Karmična pravičnost. Vsak od dirkačev v Moto GP si zasluži spoštovanje, za to kar počnejo, Rossi si je lani pri večini nezaslepljenih ljubiteljih tega športa zapravil dobršen del ugleda, tudi letos ob asistenci tistih, ki dobro služijo s tem, igra ...prikaži več svojo igro. Ne privoščim mu, da bi mu na koncu uspelo.

  • supreme 13:50 27.junij 2016.

    super.....še več padcev