Šport
49 ogledov

Márquez ni vedel, kaj se dogaja

marc marquez EPA
Marc Márquez je izkoristil kaotične razmere na dirkališču Sachsenring in s sedmo zaporedno zmago na VN Nemčije prednost v skupnem seštevku povišal na 48 točk.

Vodilni dirkač prvenstva motoGP Marc Márquez je postal veliki junak mokro/suhe dirke v Hohenstein-Ernstthalu. 

Dirkač Honde je dirko na mokri stezi začel z najboljšega startnega položaja, vendar je vodstvo kmalu izgubil, zaradi izleta v pesek pa je padel na rob prve deseterice.

Prelomen trenutek se je zgodil 13 krogov pred koncem, ko se je odločil za tvegano potezo in sedel na motor z gumami za suho stezo. Odločitev se je izkazala za pravilno, saj je Márquez pridobival mesto za mestom in medtem ko je vodilna skupina ignorirala pozive za menjavo motociklov, je dvakratni svetovni prvak (2013, 2014) izničil svoj zaostanek in si pripravil odlično iztočnico za napad na najvišja mesta.

Ko so Valentino Rossi in druščina sedem krogov pred koncem končno zavili v bokse na menjavo motociklov, dvoma o zmagovalcu ni več bilo in Márquez se je z ogretimi gumami odpeljal do tretje zmage v sezoni, s katero je prednost pred Jorgejem Lorenzom povišal na ogromnih 48 točk.

''To je bila še ena nora dirka,'' je bil vzhičen španski dirkač. ''Za prvi del dirke sem izbral napačno sprednjo gumo za mokro stezo. Prepričan sem bil, da je boljša mehka, potem pa sem videl, da so Valentino, Jorge in Dani izbrali supermehko in v zadnjem trenutku zamenjal. Za moj stil vožnje to ni bila prava odločitev. Imel sem težave in pri zaviranju v osmem ovinku sem spet naredil veliko napako. Ko sem poskušal nagniti motor, sem imel občutek, da mi blokira sprednje kolo, zato sem šel kar naravnost,'' je izlet s steze komentiral Márquez.

''Zapeljal sem v pesek in si mislil 'motokros!' S polnim plinom sem se poskusil vrniti na stezo. Razmišljal sem o menjavi motorja, vendar sem moral še počakati,'' je dodal dirkač Honde. Prav zgodnja menjava motorja je bila na koncu ključ do nove zmage v Nemčiji, kjer se 23-letnik zares odlično počuti.

''Zamenjal sem motor, ker sem bil daleč od stopničk. Veliko sem tvegal, saj je bila suha linija zelo, zelo ozka, nekaj ovinkov pa je bilo še povsem mokrih. Na ostalih delih steze sem pritiskal kot običajno,'' je povedal Márquez, ki se je po postanku drugih dirkačev kar naenkrat znašel v ospredju.

''Bilo je noro, saj nisem vedel, kakšen je moj položaj. V enem krogu vidim P4, v drugem pa P1 + 20 sekund. Rekel sem si 'to je dobra novica!' Potem sem samo še zadrževal prednost. Moj načrt je bil, da ne izgubim točk v primerjavi z Valentinom, saj vem, da je hiter v mokrih pogojih. Poskušal sem ga nadzorovati, nato pa sem naredil napako. Od takrat naprej sem vozil svojo dirko. Vedel sem, da je Lorenzo zadaj, vendar nisem vedel, kje. Nora dirka,'' je pristavil Márquez.

 
Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.