Šport
33 ogledov

Martina zmagala, Jolanda točila solze

Jolanda Batagelj je mednarodno kariero sklenila v solzah. (Foto: Gregor Katič) Žurnal24 main
Martina Ratej je na atletskem mitingu za VN Vzajemne v Celju v metu kopja zmagala in orodje znova zalučala prek 61 m (61,05 m). Jolanda Batagelj je opravila svoj zadnji mednarodni nastop.

Martina Ratej je svoj drugi in predzadnji nastop v sezoni, nastopila bo še v petek v Italiji, začela z neveljavnim poskusom, edini met prek 60 m pa je zmogla v peti seriji. "Pozna se mi, da ne treniram in nimam prave moči. Kljub temu sem s svojim najboljšim današnjim metom zelo zadovoljna. Tudi v petek bom na zadnji tekmi sezone skušala preseči 60 metrov," je napovedala Ratejeva.

Jolanda Batagelj je v teku na 800 metrov na svoji zadnji mednarodni tekmi kot najboljša Slovenka zasedla šesto mesto (2:12,36), zmagala pa je Amela Terzić iz Srbije (2:05,66). "Sedaj bom tekla le še kakšno domačo tekmo za klub Kladivar, ker bom še naprej trenirala, brez atletike pač ne morem, imam pa že veliko drugih obveznosti," je povedala Batageljeva.

 | Avtor: Žurnal24 main Žurnal24 main
Marina Tomič (Kladivar) je zmagala na 100 m ovire (13,51), Nina Kolarič iz Spuhlje pri Ptuju pa je bila druga v skoku v daljino (6,43 m). Na 100 m je bil tretji Matic Osovnikar (10,65) in zaostal za Gancem Azizom Zakariem (10,45) in Nigerijcem Petrom Emeliezejem (10,46), med atletinjami pa je bila na tej razdalji prva Tatjana Mitić iz Srbije pred slovenskima reprezentantkama, 50-letno Merlene Ottey (11,99) in Kranjčanko Tino Murn (12,05).

V skoku s palico je Američan Jeremy Scott za zmago preskočil 5,61 m, četrti je bil Andrej Poljanec (Krka, 5,31 m), šesti pa slovenski rekorder Jurij Rovan (5,01 m). Madžar Krisztian Pars, bronast na evropskem prvenstvu v Barceloni, je zmagal v metu kladiva (76,40 m), v suvanju krogle je njegov rojak Lajos Kurthy edini presegel 20 m (20,01 m), Na 400 m pa je bila najhitrejša Rusinja Natalija Nazarova (52,20).

Škofjeločan Matic Osovnikar je bil dan po tekmi v Zagrebu v slovenski konkurenci pred skupno četrtouvrščenim Janom Žumrom (10,73), vendar Zakarija, finalista velikih tekmovanj, in Emeliezeja ni mogel ugnati. "Po sredinem nastopu ni minilo niti 24 ur, poleg tega tudi nisem najbolje spal. Najpomembneje pa je, da mi je forma izjemno padla. Prejšnji teden sem imel še možnost solidnega izida, sedaj pač ne. Sam tek je bil sicer soliden, brez večjih napak, vendar pa nisem več hiter, sploh ne v protivetru. Nastopil bom še prihodnji teden v Brežicah, da ne bo premor pred obdobjem treninga prevelik," je dejal Matic.

 

 

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.