Šport
10 ogledov

Martinezovo opravičilo Zavcu

Martinez se je predstavil v dobri luči in Zavcu povzročil kar nekaj težav. (Foto Žurnal24 main
Argentinec Rodolfo Ezequiel Martinez je proti slovenskemu šampijonu Dejanu Zavcu klonil šele v zadnji rundi. Epi je s prikazanim zadovoljen, ob tem pa se je opravičil za šopirjenje.
Enak kot Maradona
Martinez verjetno ne bi bil pravi Argentinec, če na vse novinarske konference in tudi na tehtanje pred borbo ne bi prišel v argentinskem dresu nogometne reprezentance s številko 10 na hrbtu. Čemu? "Tako kot Maradona tudi sam prihajam iz revnejšega sloja in kot on se tudi jaz borim in trudim pustiti pečat," je pojasnil Martinez.

Rodolfo Ezequiel Martinez je v petek zvečer v Zmajevem gnezdu pustil več kot odličen vtis. Slovenskemu šampijonu Dejanu Zavcu je predstavljal veliko večji zalogaj kot je morda kdo pričakoval pred borbo. Zavec je Argentincu zadal četrti poraz v karieri. Kljub temu pa na Martineza ne gre kar tako pozabiti, saj bomo o njem zagotovo še slišali. "Zahvaljujem se Sloveniji, novinarjem, občinstvu in vsem po vrsti za velik spektakel. Pred dvobojem sem dejal, da sem prišel po pas, a sem se tudi zavedal, da sem naletel na pravega šampiona,“ je na novinarski konferenci po koncu borbe razlagal Martinez in nato dodal: "Zadovoljen sem s prikazanim, a ne povsem, saj nisem osvojil pasu. Vseeno mislim, da sva prikazala dobro borbo. Vesel sem, da sva z Zavcem ponudila res pravi spektakel in da so gledalci, ki so plačali vstopnice dobili tisto, kar so si zaslužili.“ Zelo težko bi našli koga, ki se ne bi strinjal z zadnjimi besedami Martineza.

Argentinec je navdušil predvsem z močnimi udarci v telo in neverjetno vzdržljivostjo. Kljub temu, da je v zadnjem delu prejel nekaj močnih udarcev v glavo ni popuščal in vse do konca upal na najboljše. Kljub temu pa Ptujčan ni dovolil presenečenja in je 45 sekund pred koncem borbe po seriji udarcev dokončno premagal Martineza. Edina črna pika Argentinca je bilo negodovanje pri sodniku, da ga Zavec udarja v zatilje, ter šopirjenje in spodbujanje Zavca, da ga napade. Martinez se je po koncu opravičil za svoje početje: "Vsem bi se rad opravičil zaradi obnašanja v ringu. Morda sem deloval prepotentno, ko sem Zavca vabil naj me udarja, vendar s tem nisem hotel pokazati kakršnega koli nespoštovanja do njega niti do publike. Vse je bilo del taktike in to sem počel v žaru borbe. Čestitam Dejanu za zasluženo zmago, želim mu res vse najboljše."

Vsem bi se rad opravičil zaradi obnašanja v ringu.
Rodolfo Martinez

Martineza je ob ringu poleg njegovega trenerja Alberta Andrada in agenta Santosa Nicolinija spodbujalo še okoli 15 rojakov, ki so vsekakor popestrili dogajanje. Čeprav so ob nekaterih sodniških odločitvah zelo jasno pokazali, da se z njimi ne strinjajo, so po koncu borbe športno priznali poraz. Nicolini pa je šel še korak dlje od ostalih: "Rodolfo zame pravzaprav ni poraženec, saj ni izgubil proti komerkoli. Izgubil je proti enemu izmed petih najboljših boksarjev velterske kategorije na svetu. Premagal ga je velik šampion."

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.