Šport
13 ogledov

Maruša grdo padla, tekmo odpovedali

1/5
Žurnal24 main
Maruša Ferk je na superveleslalomu znova grdo padla. K sreči se ni poškodovala. Ker so v istem zavoju padle tri smučarke, je bila tekma po nastopu šesterice prekinjena in pol ure kasneje odpovedana.

Maruša Ferk je šla na superveleslalom s številko 2. Na polovici proge je imela kar 95 stotink prednosti pred Britt Janyk. Nato pa je sledil skok, kjer je izgubila razvnotežje, dolgo je letela po zraku in nato trdo padla na tla, noge ji je spodvilo. Nekaj minut je sedela ob progi in se držala za načeto koleno, nakar je le stopila na smučke in se po 10 minutah vendarle lahko sama spustila v dolino. Že pred tednom dni je grdo padla v Lake Louisu. Sprva je kazalo na resno poškodbo kolena, a je vseeno le teden dni kasneje spet stala na startu. Superveleslalom se je po dobrih 10 minutah prekinitve le nadaljeval. A zatem sta v istem zavoju padli še Johanna Schnarf in Regina Mader in tekma je prekinjena. Spremeljiva vidljivost je bila razlog, da so super-G po pol ure čakanja odpovedali. Morda bodo tekmo s spremenjenim zavojem izpeljali v ponedeljek, a pri FIS tega še niso potrdili.

"Koleno je zdržalo"
"Ni kazalo slabo po prvih pregledih. Boli jo noga v višini smučarskega čevlja. Popoldne bomo šli še na slikanje. Ferkova sicer hodi, a malo šepa. Ima težave z isto nogo kot v Lake Louisu, vendar je koleno zdržalo, kar je dobro," je dejal fizioterapevt Nace Gartner. "Vzrok za prekinitev je bilo dejstvo, da je tekmovalna žirija slabo ocenila možno hitrost tekmovalk. Po vsem dogajanju na progi in glede na samo hitrost, veter in sneženje žirija ni mogla zagotoviti za vse enakih pogojev, zato se je odločila za odpoved," je povedal Gregor Šparovec, slovenski trener za hitre discipline.

Moški del karavane se je iz ZDA preselil v francoski del Alp, natančneje v dolino reke Isère. Danes so slovenske barve na veleslalomu zastopali Aleš Gorza, Janez Jazbec in Miha Kürner. Ostali so brez finala!

Tina: Nisem daleč od najboljših
"Nisem daleč od Lindsey Vonn in Marie Riesch. Kadar sem v nekaterih letošnjih vožnjah odvozila brez napak, sem bila blizu najboljšim,"
je pred nadaljevanjem sezone v St. Moritzu povedala Tina Maze, ki bi na superveleslalomu morala startati kot 18.

“Jet lag”
Mazejeva je šele v petek preizkusila progo v St. Moritzu, je pa že prej trenirala v Avstriji, in sicer v Hinterreitu. "Oddelala sem dva treninga, ki sta bila po prihodu iz ZDA kar težka. Še vedno me muči časovna razlika," je povedala slovenska kraljica alpskega smučanja, ki je v St. Moritzu že dvakrat v karieri stopila na najvišjo stopničko. Leta 2004 je zmagala v veleslalomu, predlani pa je slavila v smuku, in to s startno številko 46.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.