Šport
17 ogledov

Maša brez OP ZDA, Grega še v igri

Maši Zec Peškirič bo pripadel začetek dvobojevanja s kanadsko reprezentanco. (Fo Žurnal24 main
Slovenska teniška igralka Maša Zec Peškirič je že končala nastope na odprtem prvenstvu ZDA. V prvem kolu kvalifikacij je Zec Peškiričevo s 6:3 in 7:5 premagala Italijanka Corinna Dentoni.

V prvem kolu moških kvalifikacij bo ta četrtek nastopil še Grega Žemlja (121. na lestvici ATP), ki se bo pomeril z Brazilcem Juliem Silvo (227. na ATP).

Slovenske barve na turnirju v Flushing Meadowsu bo v glavnem žrebu branila Mariborčanka Polona Hercog, s 47. mestom najvišje uvrščena slovenska igralka na svetovni lestvici WTA. Slednja bo tekmico za dvoboj prvega kola dobila na četrtkovem žrebu. Prva nosilka pri posameznicah je danska igralka Caroline Wozniacki, pri moških pa je na vrhu Španec Rafael Nadal.

Na letošnjem OP ZDA ne bo igrala številka ena ženskega tenisa, trikratna zmagovalka Američanka Serena Williams (1999, 2002, 2008), saj še ni pozdravila poškodbe desne noge. Zmagovalka 13 turnirjev za grand slam, letos je osvojila odprto prvenstvo Avstralije in Wimbledon, je lani v New Yorku izpadla v polfinalu proti poznejši zmagovalki Belgijki Kim Clijsters, ki bo na zadnjem turnirju za grand slam v sezoni nastopila kot druga nosilka. Nastop na zadnjem letošnjem turnirju velike četverice je sicer odpovedala tudi rojakinja Clijstersove Justine Henin, zmagovalka tega turnirja v letih 2003 in 2007.

Argentinec Juan Martin del Potro ne bo branil naslova na zadnjem grand slamu sezone. 21-letni Argentinec, ki je lani navdušil z zmagama nad Nadalom v polfinalu in Švicarjem Rogerjem Federerjem v finalu, ne igra tenisa že vse od OP Avstralije, kjer si je poškodoval zapestje desne roke.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.