Šport
25 ogledov

Maša uspešna v Barceloni

Maša Zec Peškirič se je poslovila v prvem krogu. (Foto: www.alesfevzer.com) Žurnal24 main
Maša Zec Peškirič je v drugem kolu kvalifikacij teniškega turnirja v Barceloni premagala Slovakinjo Zuzano Kučovo. V Marbelli najboljša Italijanka Flavia Pennetta, v Casablanci pa Stanislas Wavrinka.

Slovenska teniška igralka Maša Zec Peškirič uspešno nastopa v kvalifikacijah za turnir WTA v španski Barceloni z nagradnim skladom 220.000 ameriških dolarjev. Gorenjka je v 2. kolu kvalifikacij premagala Slovakinjo Zuzano Kučovo.

Dvoboj je bil precej zahteven, saj je tri mesta nižje uvrščena in štiri leta starejša slovaška igralka (123. na jakostni lestvici WTA) klonila šele v tretjem nizu. Prvi niz je Slovakinja dobila s 6:1, nato pa je naslednja dva bila bolj prepričljiva 23-letna slovenska teniška igralka in ju dobila s 6:4. Slovenka je slavila, čeprav je imela v statistiki osem dvojnih napak, tri več od tekmice.

Barcelona, 2. kolo kvalifikacij, posameznice:

Maša Zec Peškirič (Slo) : Zuzana Kučova (Slk) 1:6, 6:4, 6:4

Wawrinka odpihnil Romuna
Švicar Stanislas Wawrinka je zmagovalec teniškega turnirja serije ATP v maroški Casablanci z nagradnim skladom 450.000 evrov. V finalu je brez težav premagal tretjega nosilca turnirja Romuna Victorja Hanescuja s 6:2, 6:3.

Petindvajsetletni Švicar (23. igralec na lestvici ATP) je dvajset mest nižje uvrščenega in tri leta starejšega tekmovalca premagal brez izgubljenega niza. Zanj je to šele drugi turnirski naslov v karieri, potem ko je leta 2006 zmagal na turnirju ATP v hrvaškem Umagu.

Casablanca, finale:

Stanislas Wawrinka (Švi/1) : Victor Hanescu (Rom/3) 6:2, 6:3

Pennetti turnir v Marbelli
Italijanska teniška igralka Flavia Pennetta je zmagovalka WTA turnirja v španski Marbelli z nagradnim skladom 220.000 ameriških dolarjev. Drugopostavljena Italijanka je v finalu peščenega turnirja s 6:2, 4:6 in 6:3 ugnala osmopostavljeno Španko Carlo Suarez Navarro.

Italijanka, 16. igralka z jakostne lestvice WTA, je za zmago odservirala šest asov in Španki sedemkrat odvzela servis. Dvoboj je trajal nekaj več kot dve uri, Penetta pa je s to zmago osvojila prvi turnir sezone. Osmopostavljena Španka je lani zmagala omenjeni Andalucia open, tokrat pa za obrambo naslova ni izkoristila napak Penette. Slednja je med drugim napravila šest dvojnih napak.

Marbella, finale:

Flavia Pennetta (Ita/2) : Carla Suarez Navarro (Špa/8) 6:2, 4:6, 6:3

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.