Šport
18 ogledov

Maša Zec-Peškirič zmagala v Mariboru

Polono Hercog (na sliki) je na mariborskem prestolu zamenjala Maša Zec-Peškirič. Žurnal24 main
Na teniškem turnirju v Mariboru Infond Open za ženske je zmago slavila slovenska igralka Maša Zec-Peškirič. V finalu je premagala Slovakinjo Kristino Kucovo.
 

Maribor (Ž), finale

M. Zec-Peškirič (SLO, 5) : K. Kucova (SLK) 6:2, 7:6

Slovenska igralka Maša Zec-Peškirič je zmagovalka teniškega turnirja v Mariboru Infond Open z nagradnim skladom 50.000 ameriških dolarjev. Peta nosilka je v finalu s 6:2, 7:6 premagala Slovakinjo Kristino Kucovo in tako na prestolu nasledila lansko zmagovalko, rojakinjo Polono Hercog.

 
 

Zelo sem zadovoljna in tudi vesela, da sem pred temi čudovitimi gledalci iz Maribora in tudi iz Gorenjske osvojila turnir.

Maša Zec-Peškirič

 
Zec-Peškiričeva je v uvodnem nizu z zanesljivo igro in natančnimi udarci lomila odpor tekmice. Slovenska igralka je tudi dobro izvajala začetne udarce in niz dobila s 6:2. Tudi v nadaljevanju je držala niti igre v svojih rokah in povedla s 4:0. Ko je že kazalo, da bo tudi drugi niz dobila gladko, pa je prišlo do preobrata. Kucova je zaigrala kot prerojena, z zadnje črte je pošiljala natančne udarce v nebranjene dele igralnega polja Zec-Peškiričeve in uspel ji je zasuk z vodstvom 5:4. To pa ni zmedlo Zec-Peškiričeve, ki je v nadaljevanju najprej izenačila na 5:5, nato pa povedla s 6:5. Uporna Kucova je izsilila podaljšano igro, v kateri pa je starejša tekmica vendarle pokazala zrelejšo igro in se veselila zmage.

"Zelo sem zadovoljna in tudi vesela, da sem pred temi čudovitimi gledalci iz Maribora in tudi z Gorenjske osvojila turnir. Prireditelji so se zelo potrudili in če bom le lahko, bom na turnirju Infond Open nastopila tudi prihodnje leto. Sedaj me čakata turnirja v Sarajevu in Mestrah in upam, da bom prav tako uspešno igrala," je po zmagi povedala Zec-Peškiričeva.
Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.