Šport
25 ogledov

Maščeval bo poraz Španije proti Švici

Rafael Nadal je bil zelo razočaran po porazu Španije proti Švici. (Foto: Reuters Žurnal24 main
Španski tenisač Rafael Nadal bo poskušal na prihajajočem turnirju v Wimbledonu maščevati poraz svojih rojakov na nogometnem SP proti Švici. Znova se namreč pričakuje finale Federer : Nadal.

Prvi tenisač sveta, Španec Rafael Nadal, bo imel že v naslednjih dveh tednih priložnost maščevati poraz svojih rojakov proti Švici na svetovnem nogometnem prvenstvu. V finalu Wimbledona se namreč ponovno pričakuje špansko-švicarski obračun, kjer naj bi se pomeril z Rogerjem Federerjem. Branilec naslova je prav Federer, ki je lani več kot uspešno izkoristil odsotnost Nadala, ki je moral zaradi poškodbe prvo mesto na lestvici ATP po kratki vladavini znova prepustiti Federerju. Švicar je sicer na "sveti travi" slavil že šestkrat.

Za dodatno motivacijo Nadala na prihajajočem turnirju je poskrbela torej kar švicarska nogometna reprezentanca, ki je na presenečenje vseh z 1:0 odpravila dotlej celo prve favorite turnirja, Špance. "Ravno prej sva se srečala (s Federerjem op.p). Čestital sem mu za zmago Švice," je v soboto dopoldne po treningu na wimbldonski zelenici povedal Rafa ter nadaljeval: "Nismo igrali tako, kot znamo, kljub temu pa ne bi smeli zgubiti. Mislim, da smo imeli veliko smolo."

Nadal se zelo veseli prihajajočega turnirja, saj je, kot pravi sam, v Wimbledonu doživel enega najlepših trenutkov v svojem življenju, ko je leta 2008 v finalu v tretjem poizkusu premagal Federerja in sebi ter celemu svetu dokazal, da zna igrati tudi na drugih podlagah in ne zgolj na pesku. V prvem krogu se bo pomeril z 20-letnim Japoncem Keijem Nishikorijem, nato pa bo z velikim zanimanjem pospremil še obračun španske nogometne reprezentance proti Hondurasu. Rafa je prepričan v zmago svojih rojakov.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.