Šport
1 ogledov

Maščevanje bo sladko

Srebotnikova v prvem kolu proti Hrvatici Sandi Mamić ni imela veliko dela. Nocoj Žurnal24 main
Katarina Srebotnik bo danes v drugem kolu OP Slovenije v tenisu igrala proti Julii Görges, krvnici iz Wimbledona. "Upam, da bo maščevanje sladko," pred dvobojem pravi Velenjčanka.
 

Preberite še ...

OP Slovenije v tenisu (3. dan)

Portorož ni Wimbledon, sta včeraj zatrjevali Katarina Srebotnik in Nemka Julia Görges , ki se bosta danes pomerili v osmini finala WTA-turnirja Banka Koper Slovenia Open. Iz njunih ust v božja ušesa, bi lahko rekli, saj to pomeni, da bo še edina Slovenka med posameznicami ostala v igri za prvo slovensko zmago v Portorožu.

 
 

Pomembna bo tudi publika, saj je doma veliko lažje igrati, ko te spodbuja toliko ljudi.

Katarina Srebotnik

 
Bolje v ključnih točkah
Druga nosilka turnirja se še dobro spominja šoka, ki ji ga je Nemka pripravila v prvem kolu letošnjega Wimbledona . V maratonskem dvoboju, drugem najdaljšem v zgodovini najprestižnejšega teniškega turnirja, jo je ugnala s 16:14 v tretjem nizu. "Vsekakor upam, da bo maščevanje sladko. Vendar pa ni vse odvisno od mene, saj je Görgesova trenutno v zelo dobri formi. Morala bom odigrati res kakovosten dvoboj, če želim zmagati," je dejala 26. igralka na lestvici WTA in dodala: "V takih dvobojih vedno odločajo malenkosti in pomembno bo, da bom odločilne točke odigrala bolje kot ona. Pa tudi malo sreče bo treba imeti. Pomembna bo tudi publika, saj je doma veliko lažje igrati, ko te spodbuja toliko ljudi." Nemka, ki je trenutno 99. igralka sveta, se je strinjala s Slovenko, da bo to povsem drugačen dvoboj kot na sveti travi: "Podlaga je drugačna, poleg tega Katarina igra doma in bo zato še toliko težje premagljiva. Vendar to ne pomeni, da bom vrgla puško v koruzo. V prvem kolu sem igrala zelo dobro in upam, da bom tako igro ponovila."

Ruska lepotička Marija Kirilenko ne obvlada samo teniškega loparja, pač pa tudi palico za golf.

 
Sanjski finale Kirilenko : Srebotnik
Slovenski prireditelji in gledalci seveda upajo, da bo Katarina danes preskočila drugo oviro, nato pa vsaj ponovila uspeh iz let 2005 in 2007, ko je igrala v finalu. Sanjski razplet bi seveda bil, če bi se za naslov pomerila s prvo nosilko turnirja Rusinjo Marijo Kirilenko , ki včeraj ni vihtela le teniškega loparja, ampak tudi palico za golf. Skupaj s tretje postavljeno igralko Danko Caroline Wozniacki sta si privoščili nenavadno partijo golfa. Zadeti sta namreč morali luknjo na travnatem otoku sredi morja. Boljša je bila Rusinja, ki je enkrat zadela v polno, medtem ko so vse žogice Dankinje pristale na dnu portoroškega morja.

Kirilenkova je bila po zmagi v golfu nasmejana in zadovoljna, še bolj pa je bila navdušena nad svojo predstavo v prvem kolu, ko je ekspresno odpravila Hrvatico Niko Ožegović : "Nisem pričakovala tako lahke zmage. Igrala sem zelo dobro, brez večjih napak. Upam, da bom tako tudi nadaljevala, ker mi je tu v Portorožu res všeč. Prvič sem tu in vzdušje je odlično. Počutim se, kot da sem na počitnicah, čeprav vem, da je moja naloga skoncentrirati se na dvoboje." In kaj 21. igralka sveta pravi o finalu s Srebotnikovo? "Lepo bi bilo igrati s Katarino v finalu, vendar je do tja še daleč in na tej poti bova morali premagati še veliko dobrih igralk. Tako da bom morala iti korak po korak, odigrati vsak dvoboj maksimalno, potem bomo pa videli, katera bo najboljša."
Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.