Šport
20 ogledov

Massi: "Nikogar ne izsiljujemo"

Andrea Massi razkriva, koliko jima s Tino Maze SZS še dolguje. (Foto: Boštjan Ta Boštjan Tacol
Andrea Massi, vodja ekipe Tine Maze, je povedal, da je še vedno v pogovorih s SZS o plačilu zaostalih obveznosti za pravkar končano sezono. "Nikogar ne izsiljujemo, želimo si le ustrezne pogoje."

Tina Maze in njena ekipa še nista dobili izplačanih vseh dogovorjenih obveznosti od SZS za minulo sezono, v kateri je bila Mazejeva tretja v skupnem seštevku svetovnega pokala alpskih smučark in je postala tudi svetovna prvakinja. "Tomaž Lovše, predsednik SZS, je ta čas v ZDA, tako da so se pogajanja nekako ustavila. V tednu dni pa želim dobiti ustrezne odgovore, saj ima denimo trener Livio Magoni, ki je v minuli sezoni storil vse, kar je bilo v njegovi moči, ponudbe tudi od drugih ekip. Tako z Magonijem kot tudi s serviserjem Albertom Corbellinijem, ki se je ekipi priključil po novem letu in dal velik pečat k uspehom, želim čim prej uskladiti vse podrobnosti. Od SZS je ekipa doslej za zadnjo sezono dobila 106 tisoč evrov, tretji in četrti obrok v višini po 53 tisoč evrov pa sta še odprta; tretji je že zapadel plačilu, četrti pa bo 30. marca," je natančne številke za minulo sezono povedal Andrea Massi.

Od SZS je ekipa doslej za zadnjo sezono dobila 106 tisoč evrov, tretji in četrti obrok v višini po 53 tisoč evrov pa sta še odprta.
Andrea Massi
"Natančno vem, kaj hoče Mazejeva. Ne želi si povprečne sezone, ker je prišla v sam svetovni vrh in lahko zmaguje v vseh disciplinah. Je zelo samozavestna in želi dosegati le najvišje izide in najvišja mesta. Kot vodja ekipe ji želim zagotoviti pogoje, da bo to lahko uresničila. Pri tem pa se povsem zavedam omejitev, ki jih imamo tako kot vsi v Sloveniji pri zagotavljanju denarja. Ne zahtevam in ne vsiljujem ničesar, hočem le zagotoviti pogoje, da bo ekipa boljša, kot je bila v zadnji zimi. Čakam tudi na odgovore drugih reprezentanc, hrvaške, nemške in ameriške, s katerimi sem se pogovarjal o sodelovanju. Na podlagi tega bom lahko napravil natančen stroškovnik in na tem temelju tudi proračun ekipe, v kateri želim zadržati Magonija in Corbellinija. Ne želim si, da bi nam še naprej uhajali vrhunski strokovnjaki in da bi se ponovilo lansko leto, ko se je poleti poslovil Andrej Perovšek, ker mu nisem mogel zagotoviti ustreznih pogojev," je dejal Massi. "Zato si želim, da bodo najprej poplačani moji sodelavci. Pogovarjam se tudi s sponzorji ekipe Tine Maze. Če bodo pogoji za boljše izide, potem bom tudi sam nadaljeval z delom, drugače pač ne. Vendar to ni izsiljevanje, pač pa dejstvo, pri tem pa upoštevam tudi trenutne razmere tako v Sloveniji kot tudi na SZS, ki niso rožnate."

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.