Šport
13 ogledov

Massi: Odpraviti Tinine šibke točke

Časa za celjenje ran ni, saj Tino Maze že konec tedna čakata tekmi pred domačimi Žurnal24 main
Tini Maze se je zaradi prehitrega starta in diskvalifikacije izmuznila dobra uvrstitev na supervelesalomu v Zauchenseeju. Ekipa se je pritožila, a neuspešno.

Tina Maze je bila zaradi prehitrega starta na supervelesalomu v Zauchenseeju diskvalificirana. Najboljša slovenska smučarka je imela sicer osmi rezultat. "Na žalost je Tina naredila napako. Startala je malenkost prehitro. Pravila so taka in mi jih ne moremo spremeniti. Poskušali smo s pritožbo, vendar pa je bila napaka Tine očitna, tako da nam je niso ugodili. Ni ji lahko sprejeti takih napak. Takšne stvari se dogajajo. Ne smemo se odzvati napačno, saj nas že v kratkem čakajo nove tekme," je dejal Tinin trener Andrea Massi.

Vse to lahko pusti posledice. Vsi smo vedno menili, da je Tina človek, ki šport jemlje kot umetnost, to pa ima določene prednosti in tudi napake. Ampak taka je, ima šibke točke, ki jih je treba odpraviti.
Andrea Massi

Čeprav nastopa v Zauchenseeju Črnjanki nista uspela po načrtih, je ostala skupaj s Finko Tanjo Poutiainen na skupnem četrtem mestu v pokalu (480 točk). Kljub temu se težave v moštvu Mazejeve kar kopičijo. Najprej odhod serviserja, zdaj še diskvalifikacija. "Vse to lahko pusti posledice. Vsi smo vedno menili, da je Tina človek, ki šport jemlje kot umetnost, to pa ima določene prednosti in tudi napake. Ampak taka je, ima šibke točke, ki jih je treba odpraviti."

Časa za celjenje ran ni, saj smučarke že sredi tedna čaka nočni slalom, za nameček pa se karavana konec tedna seli pod Pohorje v Maribor: "Pričakovanja so velika pred vsako tekmo. Tekma v Mariboru Tini ogromno pomeni, tako kot vsem nam. Morala se bo sestaviti in odpeljati, kot je treba in kot zna najbolje. V Mariboru je vedno tekmovala dobro. Odlično bi bilo, da bi naredili odmeven rezultat in se potem na novo podali v nove izzive."

Massi dodaja, da se pred svetovnim prvenstvom začrtani smeri v korist večjemu posvečanju veleslalomu, v katerem Tina dosega najboljše rezultate, ne bodo odrekli. "Ne. Če bi to naredili, bi to naredili že prej, ko ni blestela na treningih, in bi črtali hitre discipline. Odločili smo se, da delamo naprej po začrtani poti. Tudi nov serviser ima ogromno dela in se še privaja. Tina je kljub diskvalifikaciji dokazala, da zna narediti dober rezultat tudi v superveleslalomu. Če bi se izognili določenim disciplinam, bi to pomenilo korak nazaj. Tine ne smemo omejevati, saj bi ji s tem vzeli zaupanje. Ne nazadnje ima olimpijsko kolajno v superveleslalomu," še pravi Massi, ki je očitno pozabil na težave s serviserjem: "Novemu serviserju moramo zaupati. Bomo videli. Morda se bo menjava pokazala za boljšo rešitev."

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.