Šport
61 ogledov

Massi: "Ponovno gremo na svoje!"

Športnik leta 2011 maze massi Boštjan Tacol
Incidentnega odnosa med Smučarsko zvezo Slovenije (SZS) in ekipo Tine Maze bo naslednjo sezono očitno konec, saj je vodja ekipe Andrea Massi napovedal, da bo skupaj s svojo tekmovalko znova zapustil okrilje zveze.

"Na račun svoje tekmovalke in celotne ekipe ne dovolim nobenih laži. Verjetno bo rešitev takšna, kot sem jo (Tomažu) Lovšetu predlagal lani spomladi, ko so se začele težave: gremo ponovno na svoje, Tina dirka za Slovenijo, od SZS finančno ne dobimo nič, a hkrati do nje tudi nimamo nobenih obveznosti. Bom pa na tem področju zelo dosleden; igra bo jasna in brez kompromisov," je za Ekipo dejal Andrea Massi. Kot kaže, bo pred začetkom nove sezone prišlo do nove (tokrat dokončne?) ločitve med ekipo Tine Maze in Smučarsko zvezo Slovenije (SZS).

Mazejeva ali SZS? Večina vas je za Tino!
Massi: "Tina Maze je slovenska smučarija"
Lovše: "Odvetnik Tine grozi z vlado SDS"

Medijski ping-pong med predsednikom SZS Tomažem Lovšetom in ekipo Mazejeve je svoj vrhunec dosegel ravno na januarskih tekmah v Kranjski Gori, zaradi česar naj bi smučarka po besedah svojega trenerja še vedno čutila posledice. Ločitev z zvezo bi tudi pomenila, da se ekipa Črnjanke odpoveduje kontroverznim 212.000 evrom, ki jih predsednik v celoti še ni izplačal.

"Zaradi tega (Kranjske Gore, op. a.) še vedno trpi. Jaz sem racionalen človek, medtem ko Tina tega ne uspe povsem izključiti, čeprav se o teh stvareh ne pogovarjamo. Je pa po eni strani dobro, da je Lovše pokazal svoj obraz. Poklicala me je tudi (Barbara Kürner, direktorica reprezentance, op. a.) Čadova in vem, kakšno je stališče zveze," je še pristavil Massi.

Mazejeva je skupaj z Massijem, ustanoviteljem ekipe Team to aMaze, na samostojni poti od sezone 2008/09 naprej. Lovše si je takoj po prihodu na čelo SZS marca 2010 za enega glavnih ciljev zadal povratek Črnjanke pod okrilje reprezentance. Njegovo imenovanje sta takrat podpirala tako Mazejeva in Massi, ki jima je Lovše obljubil v letošnji sezoni večkrat omenjenih 212.000 evrov finančne pomoči iz lastnega žepa. Saga se torej nadaljuje. Čakamo na del št. XY. Namesto X in Y vstavite poljubno število.

Komentarjev 20
  • stela 20:04 07.februar 2012.

    A bejž no, a bo Lovše dal denar?

  • stela 20:03 07.februar 2012.

    Matr je fotogenična:)

  • Vikipiki 18:04 07.februar 2012.

    Za Slovenijo podpis!