Šport
16 ogledov

Massi: Riescheva je ulovljiva

Žurnal24 main
Trener Tine Maze, ki je v veleslalomu v St. Moritzu prvič letos stopila na stopničke, Andrea Massi je priznal, da je v začetku sezone ubral napačno taktiko. Tina je po tretjem mestu spet na pravi poti.

Trener Tine Maze Andrea Massi je za zurnal24.si dejal, da je bila Črnjanka že prej blizu stopničk, vendar pa je v St. Moritzu prvič v praksi dokazala, da je v vrhu. "Na koncu sezone bomo videli, koliko smo naredili in koliko grešili,“ pravi Massi.

Tina je prvič v sezoni stopila na stopničke. Vaš komentar?

Zadovoljstvo je veliko, še posebej ker je bila Tina že prej blizu stopničk. Ta rezultat je bil pričakovan, vendar ga je težje narediti, kot napovedati. Tretje mesto je dobrodošlo, končno ji je uspelo.

Kaj tretje mesto pomeni za nadaljevanje sezone?
To je potrditev, da Tina zmore in da je na vrhu. Na vrhu pomenijo mesta ena, dva in tri. Konkurenca ostaja ista, kakovostna, vendar pa od zdaj naprej Tina ve, da lahko v vseh disciplinah dosega najvišje rezultate.

Dokler je teoretično neka stvar možna, ne odneham. Kot nisem obupal na SP v Val d'Iseru, ko je bila po prvi vožnji petnajsta, na koncu pa srebrna, tako sem tudi zdaj prepričan, da ima možnosti za vrh.
Andrea Massi
Tretje mesto v skupni razvrstitvi je oddaljeno le 57 točk. Se bo zdaj začel napad na tretje mesto?
Mi smo napad začeli že s prvo tekmo. V tem je bila napaka, saj je Tina tip človeka, ki vse stvari začenja postopoma. Verjel sem, da je treba „forsirati“, saj Vonnova in Reischeva ne čakata. Zato sem moral uporabiti drugačno strategijo. Zdaj vemo, da smo zelo zadaj za prvim in drugim mestom skupno, vendar pa lahko Tina po tem tretjem mestu smuča bolj sproščeno.

Menite, da je Riescheva na vrhu še ulovljiva?
Dokler je teoretično neka stvar možna, ne odneham. Kot nisem obupal na SP v Val d'Iseru, ko je bila po prvi vožnji petnajsta, na koncu pa srebrna, tako sem tudi zdaj prepričan, da ima možnosti za vrh. Nadaljevati moramo mirno, na koncu sezone bomo videli, koliko smo naredili in koliko grešili.

So Tini evropske tekme bolj pisane na kožo?

Nikoli nisem sprejel tega, da Tina v Ameriki ne more dobro smučati. Dokaz za to je tekma v Aspnu, ko je bila v prvem teku povsem zraven. Zna smučati in to težavo se da rešiti, tako kot težavo s prehrano. Maze je vsestranska smučarka, ki zmore in mora dobro smučati povsod.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.