Šport
20 ogledov

Massi: "Tina bo vadila brez prekinitve"

Tina Maze se je na superveleslalomu čudila svojemu rezultatu. (Foto: Reuters) Reuters
Tina Maze z Andreo Massijem odhaja na priprave v Južno Ameriko. "Tina bo vadila brez prekinitve in skušali bomo opraviti kar največjo količino treninga."

Tina Maze, najboljša slovenska alpska smučarka, bo 30. julija odšla na priprave v Argentino in Čile. Andrea Massi, vodja ekipe, je zadovoljen z dosedanjim delom priprav in tudi z zdravstvenim stanjem. "Priprave so bile doslej posvečene kondiciji. To smo prekinili z devetdnevnim treningom slaloma, veleslaloma in superveleslaloma v Zermattu skupaj z Ivico Kostelićem. Ante Kostelić nam je dal na razpolago vse terene, ki jih je imel rezervirane, kot vedno doslej. Mazejeva je sedaj teden dni doma v Črni, čez dva dneva pa potujemo v Južno Ameriko," je povedal Massi.

V argentinski Ushuaii bodo na programu tehnične discipline. "Potem se selimo v Portillo v Čilu, kjer bodo do 6. septembra na programu hitre discipline. Uvodni del bo namenjen aklimatizaciji, imela pa bo tudi premor med tehničnimi in hitrimi disciplinami. V Ushuaii bo vadila brez prekinitve in skušali bomo opraviti kar največjo količino treninga. Prvi teden dni bo zelo pester. Upam pa, da bomo imeli več sreče z vremenom v drugem delu med vadbo hitrih disciplin, saj nam v obdobju zadnjih dveh sezon ni šlo na roko," si je zaželel Massi.

Mazejeva je imela pred SP v Garmischu vneto narastišče zadnje leve stegenske mišice. Kljub temu je osvojila prvo zlato odličje na prvenstvih za samostojno Slovenijo. Prvemu mestu v veleslalomu je primaknila tudi srebro v superkombinaciji ter dve peti mesti. "Zdravstveno stanje je sedaj zadovoljivo, ima pa nekaj težav. Če ima Mazejeva kontinuiteto treninga in sistematičen način dela, potem je tudi bolečin manj. Včasih nas premočne bolečine omejujejo pri delu. Ne želimo iti predaleč, kot se nam je zgodilo pred svetovnim prvenstvom, ko smo morali poseči po blokadi. Nad takim načinom reševanja težav pa nisem navdušen. Doslej smo veliko delali in upam, da tudi dobro," je zaključil Massi.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.