Šport
15 ogledov

Massi: "Treba je pobrati vse!"

Andrea Massi že gleda v prihodnost in se ne predaja niti v boju za zmago v skupn Žurnal24 main
Po koncu olimpijskega veleslaloma je bil eden najsrečnejših ljudi v ciljni areni zagotovo trener Tine Maze Andrea Massi. Pred petkovim slalomom napoveduje: "Treba je pobrati vse!"

"Ni tako preprosto povedati, kakšni so občutki po dveh kolajnah, ki bosta zagotovo ostali zapisani v zgodovino slovenskega smučanja. Ta kolajna je nekaj neverjetnega in res lep občutek," je prve misli strnil italijanski trener Andrea Massi, ki je prerodil kariero Tine Maze, in razkril, kako se je Tina pripravljala na dan drugega teka: "Malo nas je bilo strah, ker je bil spet nekako na vrsti prvi tek. Zelo zgodaj smo naredili eno ogrevalko na polno. Po ogledu proge je naredila še eno vožnjo, da bi bila maksimalno pripravljena."

In kako se je najboljša slovenska smučarka pripravljala potem, ko so drugi tek prestavili s srede na četrtek? "Rekel sem ji, da se mora izklopiti. Popoldne je šla za eno uro spat. Naredili smo tiste stvari, ki smo jih morali, kar se tiče terapije, kondicije. Treba je bilo narediti vaje za medenico, ki kdaj pa kdaj skoči iz svojega mesta. Tina čuti vsako malenkost in jo je treba pripraviti kot motor formule ena," slikovito opiše Massi. Časa za proslavljanje ni bilo veliko, saj je Tina takoj po vseh formalnostih odhitela na trening slaloma. Tudi v petek ima namreč svoje načrte. "Treba je pobrati vse! Konkurenca je velika, ampak Tina zna smučati tudi v slalomu. Bo pa to še ena težka tekma," razmišlja Massi, ki mu je bilo najprej malo žal za tistimi štirimi stotinkami, ki so odnesle zlato kolajno.

Zmaga je ušla za štiri stotinke. Želela je zmagati.
Andrea Massi
"Seveda. Načrt je bil napad na zmago, ne na kolajno. To sem ji povedal že pred dnevi. Če razmišljaš o napadu na kolajno, boš zagotovo četrti. To so stare izkušnje, ki jih imam z njo. Zmaga je ušla za štiri stotinke. Želela je zmagati. Ko sem videl, da ji je zmanjkalo tako malo, mi je bilo žal. Ampak to je srebro na olimpijskih igrah. Ne bom gledal na te stotinke, ampak na to, kako je tekmovalka zdržala ta ritem. To je vrhunski rezultat," še pravi Massi.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.