Šport
22 ogledov

Massi: "Vedeli smo, da je kritično"

Andrea Massi že gleda v prihodnost in se ne predaja niti v boju za zmago v skupn Žurnal24 main
Andrea Massi, trener Tine Maze, po prekinitvi veleslaloma na Zlati lisici ni bil najbolj zadovoljen, saj je njegova varovanka zasedala odlično drugo mesto, a se je s tem hitro sprijaznil.
Jasno je, da organizatorji v teh temperaturah ne morejo narediti čudeža, toda če se je tekma začela, bi jo lahko tudi izpeljali. Vendar se je Skaardal pač odločil tako in to odločitev smo sprejeli.
Andrea Massi

Po krajši prekinitvi so se odgovorni odločili, da veleslaloma v Mariboru ne izpeljejo do konca. Kako komentirate prekinitev tekme?
To ni moja odločitev. Tako se je odločil Atle Skaardal (direktor ženskega dela svetovnega pokala, op. p.). Sam mislim, da bi lahko šlo do konca, toda tako se je pač odločil. Nekaj podobnega je bilo že pred časom na superveleslalomu, ko je padla Maruša Ferk. Z nekaterimi stvarmi se ne strinjam, ampak končna odločitev je taka, da tekma odpade. Škoda.

Ob novici, da je tekma prekinjena, niste bili najbolj zadovoljni, a ste dejali, da ste smučarji navajeni vsega.
Točno to. Takšna so pravila, narava pa jih narekuje. Lahko bi filozofirali ves dan, toda tako je.

Na odločitev je vplivala predvsem varnost tekmovalk. Se je proga na nekaterih delih predrla?
Srednji del je bil načet, zadnja strmina pa je kar držala. Jasno je, da organizatorji v teh temperaturah ne morejo narediti čudeža, toda če se je tekma začela, bi jo lahko tudi izpeljali, vendar se je Skaardal odločil tako in to odločitev smo sprejeli.

Je bilo sploh smiselno začeti tekmo?
To so odgovori, ki so preveč kompleksni. Vedeli smo, da je proga v kritičnem stanju. Vprašanje je tudi, ali je bilo tekmo sploh smiselno prekiniti, potem ko je bilo že kar nekaj tekmovalk v cilju. S tem vprašanjem se boste morali obrniti na koga drugega.

Kako ste zadovoljni S Tinino vožnjo?
Tinina vožnja je bila dobra, predvsem v spodnjem delu. Ima še rezerve, toda je zraven. To nam pomeni ogromno, čeprav je tekma odpovedana.

 | Avtor: Žurnal24 main Žurnal24 main

V primeru druge vožnje Tina ne bi smučala po najlepši progi.
Tina je bila na drugo vožnjo pripravljena. Znala bi smučati po luknjah, tako da je bila pripravljena na vse, kot tudi mora biti taka tekmovalka.

V nedeljo naj bi bil na sporedu slalom. S kakšnimi cilji bo startala Tina?
Kot vedno z visokimi.

Takšna so pravila, narava pa jih narekuje. Lahko bi tukaj filozofirali ves dan, toda tako je.
Andrea Massi

Tinine smuči so očitno dobro pripravljene. Lahko zdaj poveste ime njenega novega serviserja?
Vam bo sam povedal. Serviser je zelo skromen človek in se malce skriva, saj ne želi reflektorjev in pozornosti. Jaz ga spoštujem. Ko mi bo dal zeleno luč, bomo povedali ime in priimek ter še datum rojstva, če boste želeli.

Smuči pa so zdaj pripravljene, tako kot treba?
Poskušajte razumeti, da so zdaj pogoji nekoliko drugačni. Treba bo poskusiti še na čistem ledu, nekaj moramo poskusiti tudi na starem okovju. Obstaja dvom, ki še ni bil rešen. S tem se ogromno ukvarjamo. Serviser me je vprašal, ali lahko pride v Maribor, namesto da bi šel domov. Seveda sem mu rekel, da lahko, in tu je že dva dni.

Govorili ste, da razmišljate, da bi tekmo v Mariboru izpustili. Boste morda izpustili kakšno drugo tekmo?
Če bo vse po načrtih, ne bomo izpustili ničesar.

 | Avtor: Žurnal24 main Žurnal24 main

Kljub nekaj odstopom na zadnjih tekmah je Tina v skupnem seštevku svetovnega pokala še vedno na zelo visokem petem mestu. Zdi se, da sta Lindsey Vonn in Maria Riesch v svoji ligi, nato pa se bodo druge borile za tretje mesto.
Jaz sem človek, ki nikoli ne obupa. Nisem obupal na svetovnem prvenstvu, kjer je Tina zaostajala dve sekundi, nato pa kolajno zgrabila za rep, ko so vsi drugi že obupali. Kar je bilo, je bilo. Veliko točk smo zamudili. Vsi pravijo, da sem postavil previsoke cilje, toda s tem se ne strinjam. Tina je bila lani četrta na svetu in zdaj naj novinarju rečem, da ciljam na četrto mesto? Ciljam na tri, dva, ena in pika. Na to ciljam tudi zdaj. Seveda so daleč, tudi matematika ni na naši strani, vendar je naš cilj na vsaki tekmi narediti čim boljši rezultat ter pripraviti Tino, da se spravi k sebi in pokaže, kar zna.

Že pogledujete proti svetovnemu prvenstvu v Garmisch-Partenkirchnu?
Pred tem je še nekaj drugih tekem, kjer moramo popraviti tiste "nule", ki so bile na zadnjih tekmah. Svetovno prvenstvo pa je vsekakor glavni cilj sezone.

Veleslalom je še vedno Tinina glavna disciplina. Čemu pa boste še posvetili kar največ pozornosti?
Startali bomo s povsem enako filozofijo kot v Vancouvru. Torej, da gre tja s štirimi kartami v rokah in smuča tako, kot zna. Potem ne bo važno, kje bo najboljša. Bomo videli. Važno, da ime rdeč "patron" za streljanje.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.