Šport
17 ogledov

Massi: "Vožnja za čisto desetko"

Tinina nedeljska vožnja v smuku je bila za čisto desetko. (Foto: EPA) Žurnal24 main
Tina Maze je po srebrni kolajni v superkombinaciji na smuku osvojila peto mesto. Trener Andrea Massi je bil z rezultatom zelo zadovoljen: "Peto mesto na taki progi je fenomenalen dosežek."

"S štartno številko 29 Tina ni imela nikakršnih možnosti za kolajno. Peto mesto na taki progi je fenomenalen dosežek. Če bi moral na lestvici od 1 do 10 oceniti njeno današnjo vožnjo, bi ji dal čisto desetko," je Andrea Massi pokomentiral peto mesto svoje varovanke Tine Maze na smuku za svetovni prvenstvo v Garmisch-Partenkirchnu.

Tik pred zdajci
Srebrni medalji s petkove superkombinacije je torej Črnjanka včeraj dodala še eno vrhunsko uvrstitev. "Proga se je od tekmovalke do tekmovalke kvarila in smo se dogovorili, da v primeru minimalnih možnosti za vrhunski rezultat, nastopa ne bomo tvegali. Odločitev je padla po tehtanju med zaupanjem tekmovalki in opazovanju stanja na progi," je Massi opisal dilemo. Za štart Mazejeve se je menda odločil kar medtem, ko je tekma že potekala: "Tina je imela navodila, naj se skuša na vrhu maksimalno skoncentrirati, s serviserjem pa sva bila na radijski vezi, da jo potegnemo s štarta, če bi se mi zdelo, da bo proga preveč obrabljena."

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.